Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

Μ.Καρυστιανού σε Κ.Μητσοτάκη: «Αποποιηθείτε της ασυλίας σας – Σεβαστείτε τους νεκρούς»


Χαρακτηρίζει «ωσάν σκηνοθετημένη» ερώτηση που δέχτηκε για το θέμα της διερεύνησης του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού, με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, καλεί τον πρωθυπουργό με ανάρτησή της να αποποιηθεί της ασυλίας του, και χαρακτηρίζει «ωσάν σκηνοθετημένη» ερώτηση που δέχτηκε για το θέμα της διερεύνησης του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών και θυμάτων-πληγέντων των Τεμπών 2023 σε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες για κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης και παραπληροφόρησης ο πρωθυπουργός «απάντησε ότι οι κατηγορίες για το μπάζωμα είναι απαράδεκτες».

«Όσον αφορά στην καταφανή παρεμβατικότητα σας ως προς την δικαιοσύνη, τι να πούμε… Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι αρέσκεστε σε αυτό και μάλιστα το θεωρείτε δικαίωμα σας!!! Ως εδώ!» τονίζει η Μ.Καρυστιανού καλώντας τον Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με την «επιμονή να ξεκινήσει γρήγορα η δίκη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους» να αποποιηθεί της ασυλίας του «ζητώντας να την ακολουθήσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί ώστε να δείξετε:

1. να δείξετε σεβασμό στον Θεσμό της Δικαιοσύνης
2. Σεβασμό στους νεκρούς και σε εμάς
3. Σεβασμό σε 1.500000 πολιτών που επιθυμούν διαύγεια και άρση ασυλίας στο έγκλημα των Τεμπών.

Έτσι θα οδηγηθούμε πιο γρήγορα σε δίκη χωρίς να υπάρχει ο τωρινός κίνδυνος της προχειρότητας και της συγκάλυψης.

ΜΟΝΟ οι ένοχοι φοβούνται την απολογία. Οι αδίκως εμπλεκόμενοι, την επιζητούν.

Οφείλετε, ως Πθ που παραμένει στα καθήκοντα του, παρά τις καταγγελίες και τις αυξανόμενες φήμες που σας ακολουθούν, να καθαρίσετε το ΟΝΟΜΑ σας και την εικόνα του κομματικού χώρου που εκπροσωπείτε. Αυτό δεν είναι επιλογή κ. Μητσοτάκη .

Είναι υποχρέωσή σας».

ΔΕθ 2024. Ομιλία Πρωθυπουργού !

Στη μία και μοναδική ερώτηση που επετράπη να τεθεί για τα Τέμπη ( τόσο απαλή ωσάν σκηνοθετημένη ) ο ΠΘ απάντησε ότι οι κατηγορίες για το μπάζωμα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ .

Αν είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ. Μητσοτάκη, είναι το ίδιο το…

— Maria Karystianou (@mkaristianou) September 9, 2024

Αναλυτικά η ερώτηση στη ΔΕΘ για τα Τέμπη και η απάντηση του πρωθυπουργού:

– Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα. Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να αναφερθούμε λιγάκι στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς διανύουμε τον 19ο μήνα από τη στιγμή που συνέβη αυτή. Συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να καταγγέλλουν ότι στο σημείο του δυστυχήματος υπήρξε μία επιχείρηση συγκάλυψης και κατηγορούν και την κυβέρνηση ότι παραπληροφορεί και αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση θέτει ζητήματα ακόμα και κράτους δικαίου, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών. Και η δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει δώσει κάποιες απαντήσεις. Τι απαντάτε στις κατηγορίες αυτές και πότε αναμένεται να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία; Ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ για την ερώτηση που μου δίνει την ευκαιρία για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλες οι θεωρίες που διακινούνται περί συγκάλυψης είναι απαράδεκτες και νομίζω ότι θα φανεί και ξεκάθαρα από την έρευνα της Δικαιοσύνης το ορθό αυτού του χαρακτηρισμού, τον οποίον χρησιμοποιώ.

Μου κάνετε, όμως, μία ερώτηση που είναι πολύ σωστή, διότι τελικά εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες γι’ αυτή την τραγωδία. Και θα σταθώ στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι η δίκη αυτή θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Και πρέπει να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.

Δεν μπορούμε να φτάσουμε στη δεύτερη επέτειο αυτής της τραγωδίας, χωρίς να έχει ξεκινήσει η δίκη. Αυτό προφανώς δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι όλοι και στη δικαιοσύνη αντιλαμβάνονται, παρότι είναι μία εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση αυτή, ότι πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης αν δεν κάνουμε και δεν κάνει πρωτίστως η δικαιοσύνη -εμείς μόνο διευκόλυνση μπορούμε να κάνουμε- ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε η δίκη αυτή να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού έχει ως εξής

«Στη μία και μοναδική ερώτηση που επετράπη να τεθεί για τα Τέμπη ( τόσο απαλή ωσάν σκηνοθετημένη ) ο ΠΘ απάντησε ότι οι κατηγορίες για το μπάζωμα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ .

Αν είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ. Μητσοτάκη, είναι το ίδιο το γεγονός και όλα όσα έχετε ξεστομίσει για το ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών.

Πρωθυπουργέ, δεν έχετε ενημερωθεί ότι ΔΥΟ δικογραφίες για το μπάζωμα έχουν μεταβιβαστεί στην Βουλή (λογικά τις κρατάει στο συρτάρι του ο κ. Τασούλας) και αφορούν τον εντεταλμένο σας κ. Τριαντόπουλο;

«Εξωπραγματικοί» εισαγγελείς εντόπισαν ΠΟΙΝΙΚΑ αδικήματα Υπουργών πολύ κοντά στο πρόσωπό σας.

Τις ίδιες αλήθειες που εξαρχής και επανειλημμένα φωνάζουμε κάποιοι συγγενείς ενώ αποκαλούμαστε απο εσάς «εξωπραγματικοί και ψεκασμένοι». Εμείς που προσπαθούμε να αποκαλύψουμε όσα περισσότερα στοιχεία έχουν σκοπίμως χαθεί και συγκαλυφθεί.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι αυτή είναι η ΑΙΤΙΑ της καθυστέρησης… η συγκάλυψη από την μεριά των ενόχων και η ανάγκη της αποκάλυψης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ από την δίκη μας μεριά.

Όσον αφορά την καταφανή παρεμβατικότητα σας ως προς την δικαιοσύνη, τι να πούμε ….Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι αρέσκεστε σε αυτό και μάλιστα το θεωρείτε δικαίωμα σας!!! Ως εδώ!

Παρατηρώντας την επιμονή σας όμως να ξεκινήσει γρήγορα η δίκη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους … γιατί δεν προχωράτε στο αυτονόητο ;;

Αποποιηθείτε της ασυλίας σας ζητώντας να την ακολουθήσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί ώστε:

1. να δείξετε σεβασμό στον Θεσμό της Δικαιοσύνης
2. Σεβασμό στους νεκρούς και σε εμάς
3. Σεβασμό σε 1.500000 πολιτών που επιθυμούν διαύγεια και άρση ασυλίας στο έγκλημα των Τεμπών.

Έτσι θα οδηγηθούμε πιο γρήγορα σε δίκη χωρίς να υπάρχει ο τωρινός κίνδυνος της προχειρότητας και της συγκάλυψης.

ΜΟΝΟ οι ένοχοι φοβούνται την απολογία. Οι αδίκως εμπλεκόμενοι, την επιζητούν.

Οφείλετε , ως Πθ που παραμένει στα καθήκοντα του , παρά τις καταγγελίες και τις αυξανόμενες φήμες που σας ακολουθούν , να καθαρίσετε το ΟΝΟΜΑ σας και την εικόνα του κομματικού χώρου που εκπροσωπείτε. Αυτό δεν είναι επιλογή κ. Μητσοτάκη .

Είναι υποχρέωσή σας.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΤΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ;;;;

Γιατί κάηκε το παιδί μου;;;;;».


Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.