Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Παρέμβαση Elon Musk: Αν οι ΗΠΑ εγκρίνουν ουκρανικά χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, θα ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος


Ηχηρή προειδοποίηση πως, αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν ουκρανικά χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, θα ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο γνωστός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας μήνυμα ακολούθου του, ο οποίος έκανε λόγο για τις συνέπειες να υπάρξει μια τέτοια απόφαση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Musk είπε: «Αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πιθανότητα να δοθεί άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι επρόκειτο να αναφέρει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
Προηγουμένως είχε σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι απίθανο να λάβει μια απόφαση άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο Zelensky παρέδωσε στον Antony Blinken ένα σχέδιο χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Παρείχε δε κατάλογο πιθανών στόχων στη χώρα.
Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov, οι πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να σκέφτονται την άρση των περιορισμών για την Ουκρανία είναι απλώς μια κάλυψη. Είναι σίγουρος ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

Το ρωσικό τελεσίγραφο στις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο επικοινώνησε με το Πεντάγωνο και περιέγραψε με τρομακτική ακρίβεια, τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ εάν γίνει άλλη μια επίθεση σε υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο ή δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Μόλις «διάβασαν» οι ΗΠΑ το ρωσικό τελεσίγραφο η συλλογική Δύση απέρριψε ακαριαία το αίτημα του Κιέβου.
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαθέτουν ακόμη κάποια μορφή μηχανισμού επιβίωσης στο μυαλό τους σε λειτουργία», παρατηρεί χαρακτηριστικά ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Zelensky δεν έχει τέτοιες σκέψεις και θέλει απλώς μια κλιμάκωση.
«Πρέπει να έχουμε αυτή τη δυνατότητα χρήσης των όπλων μεγάλης εμβέλειας, όχι μόνο στο διαιρεμένο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και στη Ρωσία, έτσι ώστε η Μόσχα να έχει κίνητρα να επιδιώξει την ειρήνη», είπε o Zelensky, προσθέτοντας: «Πρέπει να πλήξουμε ρωσικές πόλεις έτσι ώστε οι Ρώσοι στρατιώτες να σκεφτούν τι χρειάζονται: ειρήνη ή Putin».
Προφανώς, μια τέτοια απειλή δεν μπορεί να αγνοηθεί και η Μόσχα έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πως θα αισθανθούν και οι ίδιες τις συνέπειες τέτοιων επιθέσεων.

Τρόμος στο Πεντάγωνο με τις πτήσεις των MiG – 31 στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν και άλλο ένα μήνυμα στη Δύση. Έστειλαν τα MiG-31BM για να διακόψουν τις επιχειρήσεις ISR του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ώστε να σταματήσουν τα ουκρανικά χτυπήματα στην Κριμαία.
Γεγονός είναι ότι τα χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στις ρωσικές πόλεις δεν επιτυγχάνουν τίποτα, καθώς σπάνια πλήττουν στρατιωτικούς στόχους.
Τα θύματα είναι σχεδόν αποκλειστικά πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, όπως είπε ο Zelensky αυτός είναι ακριβώς ο στόχος, που είχε ήδη ανακοινωθεί από την ουκρανική ηγεσία και τον μηχανισμό πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η Μόσχα είναι πιθανό να απαντήσει αρκετά σθεναρά εάν συνεχιστεί αυτό.
Μπορεί επίσης να υποστηριχθεί ότι η ουκρανική στρατηγική για αέναη κλιμάκωση δεν προσφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου στο Donbass συντρίβονται.

Τελευταία προειδοποίηση Ρωσίας: Θα απαντήσουμε σκληρά με τα πιο ισχυρά καταστροφικά όπλα

Η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά με τα πιο ισχυρά και καταστροφικά της όπλα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, αναφερόμενος στις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε ΗΠΑ και ΕΕ να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Volodin, ο πρόεδρος της Ουκρανίας με το να συζητά με ΗΠΑ και ΕΕ για την προμήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας και για την χρήση του για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, τις καθιστά άμεσα συμμετέχουσες στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Η Ουάσιγκτον και άλλα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται εμπλεκόμενοι στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με το να ζητούν από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία να τους παράσχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό και με το να συζητούν μαζί τους για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος, ο Zelensky καθιστά αυτές τις χώρες άμεσα εμπλεκόμενες στη σύγκρουση στην Ουκρανία» είπε ο Volodin.
Σύμφωνα με τον Volodin, όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι «η χώρα μας θα αναγκαστεί να απαντήσει, χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά και καταστροφικά όπλα, προστατεύοντας τους πολίτες της», ενώ σημειώνει ότι ο Zelensky δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της Ουκρανίας.
«Δεν σκέφτεται την ασφάλειά τους.Πήρε τους γονείς του στο Ισραήλ πριν από πολύ καιρό, η οικογένειά του ζει στο Λονδίνο.
Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν είναι να παραμείνει στην εξουσία.
Αλλά είναι απίθανο να το πετύχει.
Με την αλλαγή της ηγεσίας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το ληγμένο αμερικανικό σαπούνι γίνεται τοξικό.
Θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Volodin.

«Είστε όλοι στόχοι»

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στη Δύση ότι όσοι βοηθούν το Κίεβο και τον πρόεδρο Zelensky είναι νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας απηύθυνε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya.
Όπως είπε, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών ξένων πολιτών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα για την ουκρανική σύγκρουση
«Η ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς των χτυπημάτων ήταν η εξάλειψη ενός σημαντικού αριθμού ξένων εκπαιδευτών, επομένως όσοι παρακολουθούν αυτό το θέμα μπορούν να περιμένουν μεγάλο αριθμό νεκρολογιών για τον ξαφνικό θάνατο υψηλόβαθμων Αμερικανών, Γάλλων, Πολωνών και Σουηδών αξιωματικών.
Έχουμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι μας», συνέχισε.


www.bankingnews.gr

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.