Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

«Ο ΙΒΥΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ!»


Η χορευτική χρονιά 2024-2025 ξεκίνησε και επίσημα και είναι ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε την δυνατή ομάδα των καταξιωμένων συνεργατών μας σε μια σειρά μικρών αφιερωμάτων!

Ξεκινάμε με τους συνεργάτες μας που έχουν αναλάβει τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, τον Δημήτρη Μπάκο και τη Μαρία Μπάκου.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ

Ο Δημήτρης, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την χορευτική ομάδα του συλλόγου, το τμήμα κρητικών χορών, το τμήμα αρχαρίων ενηλίκων και το εφηβικό τμήμα.
Γεννημένος το 1981, διαμένει στο Λουτράκι Κορινθίας και έχει καταγωγή από την Περαχώρα Λουτρακίου, τα Άγναντα Άρτας και τη Μυρίκη Ευρυτανίας.
Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η ενασχόλησή του με τον χορό ξεκινά από την ηλικία των 13 ετών στον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών -Περαχωριτών «Ο Ίβυκος». Αργότερα γίνεται μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών.

Από το 2004 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού σε εθνοτοπικά σωματεία και πολιτιστικούς Συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», τον Χορευτικό Όμιλο «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, το Λύκειο των Ελληνίδων Μεγάρων, το Λύκειο των Ελληνίδων Τριπόλεως και τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου.

Το 2005 ξεκινά η ενασχόλησή του με τη μουσική, με αφορμή τη γνωριμία του με τον Ivan Costov και τη μαθητεία της γκάιντας κοντά του. Συνεχίζει την πορεία του ως μουσικός και το 2010, όντας αυτοδίδακτος, ασχολείται με την τσαμπούνα, ενώ παράλληλα μαθαίνει καβάλ υπό τη διδασκαλία της Σταυρούλας Τρυφιάτη.

Ο Δημήτρης Μπάκος έχει εκπροσωπήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική καθώς και τον χορό σε πολυάριθμες συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, γλέντια και πανηγύρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά ορόσημα τα θέατρα που έχει συμμετάσχει είναι: της Δόρας Στράτου, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Κολλέγιο Αθηνών, το Θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στα οποία είχε την επιμέλεια στις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ως μουσικός συμμετείχε πρόσφατα στην παράσταση «THE THREAD», του διεθνούς φήμης και βραβευμένου με όσκαρ μουσικού, Βαγγέλη Παπαθανασίου και του χορογράφου Russell Maliphant, που παρουσιάστηκε το 2019 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ ορόσημο είχε σταθεί στη ζωή του η γνωριμία και συνεργασία του με τον Χρόνη Αηδονίδη στο εξωτερικό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΥ

Η Μαρία διδάσκει στο τμήμα Κυριών και έχει αναλάβει την πολύ σημαντική θέση της χοροδιδασκάλου των τεσσάρων παιδικών τμημάτων του συλλόγου, μαθαίνοντας στους μικρούς μας μαθητές τα πρώτα τους χορευτικά βήματα και εισάγοντάς τους στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς & τραγούδια!

Γεννημένη το 1985, με καταγωγή από την Περαχώρα Λουτρακίου, τα Άγναντα Άρτας και τη Μυρίκη Ευρυτανίας, διαμένει στο Λουτράκι Κορινθίας και είναι μητέρα τριών μικρών αγοριών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με θέμα «Φυσική Δραστηριότητα και Μαζικός Αθλητισμός» από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής, με κύρια ειδικότητα την Χειροσφαίριση & δευτερεύουσες ειδικότητες τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς & τον Μαζικό Αθλητισμό και Αναψυχή.

Η ενασχόλησή της με τον χορό ξεκινά από την ηλικία των 7 ετών στον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών -Περαχωριτών «Ο Ίβυκος και αργότερα γίνεται μέλος της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού Όμιλου Κομοτηνής. Έχει παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών.

Από το 2013 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού στον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», ενώ στο παρελθόν υπήρξε παράλληλα χοροδιδάσκαλος στους πολιτιστικούς Συλλόγους: Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ισθμίας (παιδικά & εφηβικό τμήμα), Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων «Το Πράθι», καθώς και Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (παιδικά τμήματα).


Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.