Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

H Σλοβακία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των mrna εμβολίων!


Η κυβέρνηση της Σλοβακίας εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των εμβολίων mRNA κατά του COVID-19, μετά από τη δημοσίευση μιας έκθεσης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, η οποία οδήγησε στην παραίτηση της υπουργού Υγείας, Ζουζάνα Ντολίνκοβα.


Η έκθεση συντάχθηκε από μια ερευνητική επιτροπή με επικεφαλής τον Peter Kotlar, μέλος του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος, ο οποίος ήταν επικριτικός απέναντι στον εμβολιασμό κατά την πανδημία. Σε συνέντευξη Τύπου στις 2 Οκτωβρίου, ο Κότλαρ ανέφερε πως η έκθεση υποβλήθηκε στην κυβέρνηση και πρότεινε την αναστολή της χρήσης εμβολίων mRNA. Παράλληλα, αποκάλεσε την πανδημία «πράξη βιοτρομοκρατίας» και μια «κατασκευασμένη επιχείρηση».

Οι δηλώσεις του Κότλαρ και η δημοσίευση της έκθεσης φαίνεται να συνέβαλαν στην παραίτηση της Ντολίνκοβα, η οποία ανέφερε επίσης άλλους λόγους, όπως προβλήματα με την οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, έκανε σαφή αναφορά στον Κότλαρ και στην έκθεσή του ως μέρος της απόφασής της.

«Δεν μπορείτε να πολεμήσετε ενάντια σε αντιεπιστημονικά γεγονότα. Οι ιδέες του κ. Κότλαρ συνεχίζουν να βρίσκουν υποστήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ δεν έχουν καμία υποστήριξη στους επιστημονικούς κύκλους του κόσμου», πρόσθεσε. Παρά την παραίτηση του υπουργού Υγείας, η έκκληση του Κότλαρ για απαγόρευση των εμβολίων mRNA έλαβε υποστήριξη από τον Ρόμπερτ Φίκο, τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας.

«Όλοι γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά ήμουν πάντα κατά των πειραματικών εμβολίων κατά του COVID», είπε ο Φίκο στην ομιλία του προς το έθνος που δημοσιεύτηκε στο Facebook το Σαββατοκύριακο.


Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.