Σήμερα στους 40 – Βροχές την Παρασκευή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2014

Σήμερα στους 40 – Βροχές την Παρασκευή

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική περιμένουμε σήμερα. Ανασα δροσιάς στις κοντινές παραλίες θα αναζητήσουν οι κάτοικοι της Αττικής καθώς ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο δείχνοντας 40 βαθμούς Κελσίου.Το απόγευμα μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Παροδικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε αίθριο καιρό. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.




Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού περιμένουμε την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες αλλά και πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπειρου.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί καθώς στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες