Να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών απειλούνται 40.000 παιδιά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

Να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών απειλούνται 40.000 παιδιά

Την απειλή να μείνουν εκτός δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, αντιμετωπίζουν  40.000 παιδιά για την περίοδο 2014-2015, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Σίμος Δανιηλήδης.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο κ. Δανιηλήδγης στο πέρας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει έως τώρα μόνο 160 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής (το οποίο επιδοτεί θέσεις σε παιδικούς σταθμούς κλπ), ενώ απαιτούνται κατά τον ίδιον 250 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλήδη οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό θα φράσουν φέτος τις 100.000.
Σημειώνεται ότι, οτι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν σχετικά από τις 25/7 -4/8 και ότι το εισοδηματικό όριο είναι 27.000 ευρώ (ετήσιο δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα).
Εκτός από τα παιδιά που απειλούνται να μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών, απειλούνται και οι θέσεις εργασίας 3.000 εκπαιδευτικών, καθαριστριών και μαγείρων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εργάστηκαν σε αυτές τις θέσεις 10.000 άτομο λόγος για τον αποκλεισμό των χιλιάδων παιδιών και εργαζομένων δεν είναι μόνο η έλλειψη κοινοτικών κονδυλίων.
Ο κ. Δανιηληδης σημείωσε ότι από φέτος 70% μόνο των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς επιδοτείται με κοινοτικά κονδύλια, ενώ το υπόλοιπο 30% πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τους ίδιους τους γονείς.
Η ΚΕΔΕ ζητάει να καταργηθεί η παραπάνω ρήτρα και να βρεθούν οι πόροι που λείπουν από τις εξής πηγές:
- Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
- Από το τομεακό πρόγραμμα της δια βίου μάθησης
- Από το τομεακό πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης και από το
- Το κοινωνικό μέρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες