ΓΕΝΟΠ: 48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 01, 2014

ΓΕΝΟΠ: 48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διενέργεια δημοψηφίσματος


Σε κινητοποιήσεις μπαίνει από τις 2 Ιουλίου η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση πάντως, φαίνεται να είναι ανένδοτη, χωρίς διάθεση να κάνει κανένα βήμα πίσω. Το γεγονός επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται Τα Νέα της Τρίτης λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».

Αντίστοιχα, το απόγευμα της Δευτέρας, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης, ενώ ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες.

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες