Για τρίτη μέρα βρίσκεται στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό catamaran του κόσμου (video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 26, 2014

Για τρίτη μέρα βρίσκεται στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό catamaran του κόσμου (video)

Λέγεται MS Turanor PlanetSolar και πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο, το οποίο έχει "δέσει" στο λιμάνι της Κορίνθου.
Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας. Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Το ηλιακό σκάφος με σημαία Ελβετίας, θα μείνει τις επόμενες τρεις ημέρες στο λιμάνι της Κορίνθου και στην συνέχεια, περνώντας τον Ισθμό θα κατευθυνθεί προς τον Αργολικό κόλπο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες. Ακολούθως θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά.





Πηγή: korinthostv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες