Επικίνδυνα τοξικά από τη Γερμανία στον Ασπρόπυργο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014

Επικίνδυνα τοξικά από τη Γερμανία στον Ασπρόπυργο


Περίπου 56 τόνοι τοξικών αποβλήτων που περιέχουν υδράργυρο διακινήθηκαν από γερμανική εταιρεία στην Ελλάδα. Βρέθηκαν σε αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Παράνομη μεταφορά απόβλητων υδραργύρου σημειώθηκε από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα σε τρίτες χώρες όπως έγινε γνωστό έπειτα από ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) από τις αρχές της Γερμανίας.
Οι γερμανικές Αρχές ενημέρωσαν το ΥΠΕΚΑ ότι γερμανική εταιρεία διακινούσε στο εξωτερικό -και στην Ελλάδα- απόβλητα που περιέχουν υδράργυρο και στη συνέχεια τα απόβλητα αυτά «ταξίδευαν» σε τρίτες χώρες.
Γερμανική εταιρεία διακινούσε στο εξωτερικό -και στην Ελλάδα- απόβλητα που περιέχουν υδράργυρο
Ετσι, στις 18 Αυγούστου επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ξεκίνησαν τις έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν 56 περίπου τόνους αποβλήτων σε αποθήκη εταιρείας logistics στον Ασπρόπυργο.
Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η διακίνηση του αποβλήτου έγινε με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες που επιβάλλει ο κανονισμός για τη διασυνοριακή μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων.
Οπως ενημερώνει το ΥΠΕΚΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύννομη και ασφαλή διαχείριση της ποσότητας του αποθηκευμένου αποβλήτου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες