Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Γερμανίας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Γερμανίας

Την κατάσταση στην οικονομία της χώρας περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας Ράινερ Χόφμαν, παρόντων και του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, καθώς και του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έχει αποτύχει, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταρρεύσει η πολιτική της λιτότητας», κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι συνομιλητές του. Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ των λαών, αντίθετα ότι αυτό που αμφισβητείται είναι οι κυρίαρχες πολιτικές. 

Στην ελληνική κυβέρνηση αποδίδουν μεγάλη σημασία στην έλευση των εκπροσώπων των γερμανικών συνδικάτων στην χώρα μας στην παρούσα συγκυρία, εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων. 

Το μήνυμά τους ήταν -κατά πληροφορίες- ότι τάσσονται κατά της λιτότητας και πως είναι έτοιμοι να στηρίξουν αυτή την πολιτική, χαρακτηρίζοντας πολιτικό το ζήτημα της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της γερμανικής συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων, έδειξε τη διάθεση να βρεθούν τρόποι ώστε να βοηθήσουν την χώρα μας προσφέροντας τεχνογνωσία στα διάφορα προγράμματα. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εργασίας, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα τέτοιων προγραμμάτων. Πρόταση πάντως των συνδικάτων, ήταν πέραν τούτου να πιέσουν για ένα «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάπτυξη και την απασχόληση. 

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εργασία των νέων, με την ΓΣΕΕ να συμφωνεί πως χρειάζεται από κοινού πίεση με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι για την Ελλάδα. 

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ άλλωστε, τονίστηκε η σημασία της αποκατάστασης των ΣΣΕ. Υπέρ αυτής τάχθηκαν και οι Γερμανοί συνομιλητές τους, αλλά και η κυβέρνηση, καθώς εκτιμήθηκε ως ‘αδιανόητη’ η μη ύπαρξη της. Επί τάπητος τέθηκαν ακόμα σειρά θεμάτων, που αποτελούν και κοινά προβλήματα μεταξύ των δύο κρατών, από την ελαστικότητα στην εργασία, ως το θέμα του κατώτατου μισθού που πρόσφατα μόλις ψηφίστηκε στη Γερμανία.


euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες