Βίντεο & Προτάσεις Τερζή Πετρούλας Υπ. Βουλευτής Ν. Κορινθίας στο 1ο Συνέδριο της Τελείας- Απόστολος Γκλέτσος 25&26 Απριλίου στη Στυλίδα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

Βίντεο & Προτάσεις Τερζή Πετρούλας Υπ. Βουλευτής Ν. Κορινθίας στο 1ο Συνέδριο της Τελείας- Απόστολος Γκλέτσος 25&26 Απριλίου στη Στυλίδα


Προτάσεις εισήγησης Τερζή Πετρούλας
  1. Ίδρυση Διεθνούς Δικτύου Ελληνισμού, Φιλελλήνων κι Ελλήνων επιχειρηματιών κι επιστημόνων που θα συμπεριλάβει κάτω από μία ομπρέλα και θα συνεργαστεί, με όλα τα υφιστάμενα μεμονωμένα παρόμοια ιδρύματα και οργανισμούς στο εξωτερικό.
  2. Αιτήσεις δημιουργίας τμήματος κλασσικών σπουδών, της ελληνικής γλώσσας και της φιλοσοφίας σε όσα Πανεπιστήμια και κολλέγια στο εξωτερικό δεν υπάρχει ακόμα.
  3. Δημιουργία Ελληνικών Πολιτιστικών Κέντρων και ελληνικών σχολείων σε όλες τις μεγάλες πόλεις στο εξωτερικό, όπου δεν υπάρχουν. Επί Τουρκοκρατίας είχαμε το κρυφό σχολειό, τώρα θα έχουμε τα ελληνικά σχολειά στο εξωτερικό. Στην Αμερική αυτά τα ελληνικά πολιτιστικά κέντρα κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι οι ορθόδοξες εκκλησίες μας. Στην Ευρώπη τα κέντρα αυτά, μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και παράλληλα με τις ελληνικές πρεσβείες. Οι χώροι αυτοί θα παραχωρούνται από τους ομογενείς επιχειρηματίες και τους φιλέλληνες του διεθνούς δικτύου ελληνισμού, που ανέφερα παραπάνω κι εκεί θα διοργανώνονται διαλέξεις, συνέδρια κι εκθέσεις από τους επιστήμονες του δικτύου. Θα είναι ένα σημείο ένωσης, συνάντησης, γνωριμίας και δράσης των Ελλήνων του εξωτερικού.
  4. Δημιουργία πολιτιστικού κι επιστημονικού οικονομικού κεφαλαίου ή αλλιώς greek culturalfund από ομογενείς έλληνες και φιλέλληνες που θα χρηματοδοτούν τις δράσεις των πολιτιστικών κέντρων αυτών και την αποστολή των ελλήνων καθηγητών στα νέα τμήματα κλασσικών σπουδών κι ελληνικών σχολείων που θα γίνουν.
  5. Κατοχύρωση δικαιωμάτων των ελληνικών ευρεσιτεχνιών/εφευρέσεων των Ελλήνων επιστημόνων και προτεραιότητα για την κατασκευή ή την εφαρμογή τους από το Ελληνικό κράτος ή από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
  6. Οι νόμοι του σύνταγματός μας μπορούν να αλλάζουν κάθε δέκα χρόνια. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να δώσουμε ψήφο στους ομογενείς μας στις εθνικές εκλογές.
    7. Πρόσκληση για διοργάνωση μαζί με τους τοπικούς φορείς πανελληνίως, ημερίδων για την αξία της διατήρησης και της εξάπλωσης της ελληνικής γλώσσας. Να καλέσουμε τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές των σχολείων να παρακολουθήσουν τις ημερίδες αυτές. Να αφυπνίσουμε τους νεαρούς Έλληνες και ξένους μαθητές και να συνειδητοποιήσουν ότι ο μεγαλύτερος θησαυρός που έχουν να κληρονομήσουν από εμάς, είναι η γλώσσα μας και η ιστορία μας. Να σταματήσουν να γράφουν γρικλις επικοινωνώντας μεταξύ τους στο διαδίκτυο, να κατανοήσουν πως το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου, την σημασία της ετυμολογίας των λέξεων και του νι και του σίγμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες