Πως φορολογούνται τα ενοίκια - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

Πως φορολογούνται τα ενοίκια

Τι φόρο θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια που εισέπραξαν 

Με αυξημένο συντελεστή και συγκεκριμένα από το 10% που ίσχυε πέρσι με 11% αυτοτελώς θα φορολογηθούν όλα τα εισοδήματα από τα ακίνητα φέτος.

Παράλληλα οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες εκμισθωτές ακινήτων θα απαλλαγούν φέτος από τον συμπληρωματικό φόρο από 1,5% έως 3% επί των εισοδημάτων από ενοίκια. 

Συγκεκριμένα τα ενοίκια θα φορολογηθούν φέτος ως εξής: 

Ο συντελεστής φορολόγησης για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ακίνητα αυξάνεται από 10% σε 11%. Το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ακίνητα πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ εξακολουθεί να φορολογείται με 33%.

Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. και σε όλα τα εισοδήματα από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης. 

Σε φόρο εισοδήματος υπόκειται φέτος για πρώτη φορά και το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση αγροτεμαχίου, αγρού, βοσκοτόπου και κάθε άλλης εδαφικής έκτασης εκτός σχεδίου. 
Το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. 

Εξαιρείται από το φόρο εισοδήματος το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση 

Παράλληλα όποιος το 2014 δεν έχει εισπράξει ενοίκια με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών επανέρχεται η εκχώρηση τους στην εφορία γλιτώνοντας φόρους απο εισοδήματα που δεν έχουν εισπραχθεί

www.dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες