Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη

Ο Σύλλογος μας σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 5/4/2015 στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη 10.30 το πρωί (μπροστά από το S/M Α/Β Bασιλόπουλος) Συνάδελφοι απεργούμε γιατί →είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά»,
 δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς,δεν σταμάτησε την εντατικοποίηση που υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί, γιατί οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα     πολυκαταστήματα.                                                                                                                                                           
       Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που ήδη ζούμε. Οι απειλές και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινό φαινόμενο.  Έχουμε αρκετές απολύσεις στα S/MCarrefour-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Aπολύσεις έχουμε και σταLIDLMειώσεις μισθών στα περισσότερα πολυκαταστήματα και S/M και επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με 4ωρα . Οι συνθήκες εργασίας, όπως και στους περισσότερους χώρους δουλειάς, είναι ιδιαίτερα σκληρές. Δουλειά με χρονομέτρηση, και από τα πολλά βάρη οι εργαζόμενοι έχουν σακατευτεί .Υπάρχει λιγότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να εντατικοποιείται η δουλειά στο έπακρο. Εφαρμογή της εθνικής γενικής σύμβασης εις βάρος της κλαδικής. Η μεταφορά των εργαζομένων σε μεγάλες αλυσίδες SuperMarket από το ένα κατάστημα στο άλλο για να καλυφτούν τυχόν κενά και για να υπερασπιστούν καλύτερα τα κέρδη τους , είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Πολλοί νέοι εργαζόμενοι εργάζονται ανασφάλιστοι και ούτε λόγος για δικαιώματα όπως η άδεια και τα ρεπό.
       Ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου αντί να αποφασίσει να μην ανοίξουν  τα μαγαζιά την Κυριακή των Βαίων, επικαλείται το προαιρετικό άνοιγμα τους, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού με τις οδηγίες της Ε.Ε που οδηγεί στον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.                                                                                                         
       Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους 40ωρο-8ωρο-5θήμερο. Αίτημα που η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών υπαλλήλων έχει καταπατήσει από καιρό, αφού έχει συμφωνήσει με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την απελευθέρωση του ωραρίου. Έρχεται τώρα να κοροιδέψει τους εργαζόμενους και να ισχυριστεί ότι διαφωνεί με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
      Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.                                                     Καλούμε τους καταναλωτές να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα φέρει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να σταθούν αλληλέγγυοι  στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων .
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες