«Επιχείρηση Ύδρα»: Δύτες θα «καθαρίσουν» το λιμάνι του νησιού από τόνους απορριμάτων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015

«Επιχείρηση Ύδρα»: Δύτες θα «καθαρίσουν» το λιμάνι του νησιού από τόνους απορριμάτων


Στόχος να απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται πεταγμένα εδώ και χρόνια στο βυθό της Ύδρας και προκαλούν αλλοίωση του υποθαλάσσιου περιβάλλοντοςΛάστιχα φορτηγών, ποδήλατα, κάδοι απορριμμάτων, τραπέζια, άγκυρες μπλεγμένες με καρέκλες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Δεν πρόκειται για αντικείμενα στοιβαγμένα σε κάποια χωματερή, αλλά για άχρηστα πράγματα που βρίσκονται πεταγμένα εδώ και χρόνια στο βυθό της Ύδρας, τα οποία προκαλούν αλλοίωση του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η ομάδα εθελοντών δυτών Loutraki Divers προσκεκλημένη του δήμου Ύδρας θα καταδυθεί στο κεντρικό λιμάνι στις 8, 9 και 10 Μαΐου με στόχο τον πλήρη καθαρισμό του βυθού.

Στην εκδήλωση με την ονομασία Project Hydra, 8μελες κλιμάκιο των Loutraki Divers με πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από την ανέλκυση πλέον των 7 τόνων στερεών απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα και με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μπαλονιών ανελκύσεως κτλ) θα επιδιώξει να απομακρύνει από τον βυθό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Θαλασσίου Περιβάλλοντος), το Λιμεναρχείο Ύδρας και οι μαθητές των σχολείων του νησιού.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες