Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου είχε προτείνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι σεβαστή η άλλη άποψη που θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός, ότι πρέπει να απεμπλακεί η χώρα άμεσα από τις συνομιλίες με τους εταίρους δανειστές και ότι υπάρχει εναλλακτικό και βιώσιμο σχέδιο για τη χώρα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να παρουσιαστεί και να εξηγηθεί.

Επισήμανε δε ότι το στρατηγικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση είναι αν με την υπογραφή της συμφωνίας θα μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει να τηρεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόνοια για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και στους όρους που θα δημιουργήσει η αναδιάρθρωση του χρέους, ζήτημα που συνδέεται με την προοπτική εξόδου από την κρίση. «Πλέον, δεν συζητάμε αν θα γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά σε τι μέγεθος και σε ποιο βάθος θα γίνει, και αν θα λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης», είπε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προτείνει σε μια σειρά από ζητήματα ισοδύναμα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «είναι λάθος κανείς να πάρει βεβιασμένες αποφάσεις», ότι είναι λάθος τα υπαρκτά ρήγματα που διευρύνθηκαν μετά τη συμφωνία στο κόμμα και την ΚΟ και τα υπαρκτά ρήγματα στρατηγικής να τα διευρύνει κανείς με βεβιασμένες λογικές και συμψηφισμούς, και κάλεσε όσους συντρόφους του θεωρούν ότι υπήρχε εναλλακτική επιλογή για σχέδιο βιώσιμο να το καταθέσουν.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως είναι σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να υπάρχει ενιαία στάση.

Στο μεταξύ, την παραίτησή τους υπέβαλαν 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμέσά τους και τρεις βουλευτές με βολές κατά της επιλογής του Μαξίμου «να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε».

Πηγή – ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες