Λαφαζάνης: Βλέπει ως πιθανότερο σενάριο συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2015

Λαφαζάνης: Βλέπει ως πιθανότερο σενάριο συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Συγκυβέρνηση των κομμάτων «της νέας μνημονιακής συναίνεσης», με πιο πιθανό σενάριο συνεργασία του «εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ» με τη ΝΔ, προβλέπει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μετά τις εκλογές προβλέπω ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν με περισσότερο πιθανό σενάριο τη συνεργασία του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς έχουν έναν κοινό προγραμματικό προσανατολισμό: Το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε “όνειρο θερινής νυχτός” την εφαρμογή ενός «παράλληλου προγράμματος» που να μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του μνημονίου, σημειώνοντας ότι «ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει».

Ερωτηθείς αν ισχύει η άποψη πως και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα θα φέρει και αυτή μνημόνιο δήλωσε κατηγορηματικά «όχι».

«Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος με νέους δημοκρατικούς και κοινωνικούς όρους, δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο», επισήμανε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν μιλώντας για συγκρότηση νέου νομίσματος, μιλάει και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η Ε.Ε., κινείται πλέον σε όλο και πιο ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η Ε.Ε, με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις σε βάρος του ότι έριξε την κυβέρνηση , τόνισε ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε και πρόσθεσε ότι δεν τόλμησε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί φοβόταν τη συζήτηση και επειδή φοβόταν ότι θα την πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης με σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία θα ενισχυόταν και με μια ενδεχόμενη αποχή του Ποταμιού.

«Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μέχρι τη νίκη», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες