ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Τούρκοι απείλησαν Έλληνα ψαρά στις Οινούσσες – Παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Τούρκοι απείλησαν Έλληνα ψαρά στις Οινούσσες – Παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού


Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά!




Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία και μισήτο μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά!

Το Λιμενικό δεν μπόρεσε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, υποχρέωσε σε έλεγχο ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτό επέβαιναν έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου, με το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ζητά από τον έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο.

Αυτό έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ήταν ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, ειδικά όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο διερχόμενο σκάφος να είναι φθαρμένη.

«Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» φέρεται να ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του να του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους.


http://newsnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες