Συνταγή Για Κοτόπουλο Με Σως Βασιλικού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2016

Συνταγή Για Κοτόπουλο Με Σως Βασιλικού


Συνταγή Για Κοτόπουλο Με Σως Βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα

    4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

Για το πέστο

    4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
    5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
    200 ml ελαιόλαδο
    100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

    Φτιάχνετε τη σως πέστο και μαρινάρετε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά.
    Γαρνίρετε με τη σάλτσα πέστο.

Για το πέστο

    Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
    Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
    Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
    Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
    Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

http://mati-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες