ΒΙΝΤΕΟ: Μπλόκαραν πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ένταση στην Αθήνα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Μπλόκαραν πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ένταση στην Αθήνα

Για ακόμη μία Τετάρτη ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί με δυναμική παρέμβαση πολιτών, φορέων και οργανώσεων σε πόλεις της χώρας.

Ακόμη τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων αναβλήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά από διαμαρτυρία  μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Οι σημερινή πλειστηριασμοί ήταν για δυο διαμερίσματα και μια αποθήκη. Την ώρα που βρίσκονταν τα μέλη των Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης εντός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου συμβολαιογράφος που ήταν παρόν προσπάθησε να τους αποτρέψει από την διαμαρτυρία λέγοντας τους πως οι πλειστηριασμοί πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Οι συγκεντρωμένοι, ωστόσο, δεν έκαναν πίσω και με συνθήματα προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα ο συμβολαιογράφος να αποχωρήσει.

«Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ήμασταν στο Ειρηνοδικείο για να φωνάξουμε το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Έχουμε απέναντι μας μια πολιτική της κυβέρνησης πέρα από τη λάσπη που ρίχνει στο κίνημα στην πραγματικότητα και πάρα την υποτιθέμενη δέσμευση της δεν προχωρά σε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και προστασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ τόνισε ότι : «θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη και κάθε φορά όλο και περισσότεροι».

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου προκείμενου να αποτρέψουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού οικίας από ισπανικό fund που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα.

Ένα απο τα πρώτα θύματα του "κύματος" πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που χτυπά τους δανειολήπτες είναι η ιδιοκτήτρια σπιτιού το οποίο θα έβγαινε στον πλειστηριασμό το μεσημέρι απο το Ειρηνοδικείο Περιστερίου και αναβλήθηκε λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων απο τη διαδικασία.

Η κα Κατερίνα εξηγεί στο Newsit πως πριν απο μερικά χρόνια ειχε πάρει ενα δάνειο απο ισπανική τράπεζα η οποία συνεργαζόταν με την Εθνική και εξαιτίας της κρίσης δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δόσεις με αποτέλεσμα το σπίτι στο οποίο μένει η ίδια, οι γονείς της και ο αδελφός της να βγει στο "σφυρί".

"Το δάνειο το είχα πάρει απο την UCI αλλα την δόση την πλήρωνα στην Εθνική. Εμένα ειναι ο δεύτερος πλειστηριασμός αυτός της πρώτης μου κατοικίας. Ο πρώτος ήταν 21 Σεπτεμβρίου απλά δεν το αγόρασε κάποιος. Έπεται και συνέχεια", λέει με αγωνία η κ. Κατερίνα και εξηγεί πως παλαιότερα είχε υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη για τα "κόκκινα" δάνεια αλλα τέθηκε εκτός ρύθμισης καθώς, όπως ενημερώθηκε, το δάνειο της είχε χορηγηθεί με "δόλια μέσα".

Παρόντα και στελέχη της ΛΑΕ, ανάμεσά τους οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Στάθης Λεουτσακος, Δέσποινα Σπανού και Βασίλης Πριμικήρης.

Ο πλειστηριασμός ωστόσο δεν διενεργήθηκε καθώς ο συμβολαιογράφος συμμετείχε στην αποχή του κλάδου του και δεν προσήλθε για τη διαδικασία.






Με σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" ενεργοί πολίτες της Πάτρας, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το Ειρηνοδικείο και απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς. Από τη διαδικασία απείχαν και οι συμβολαιογράφοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απόφασης του κλάδου.

Παρόντες ήταν η Βίβιαν Σαμούρη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας.


Πηγή: /anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες