Το ΕΣΡ συνεδρίασε και αποφάσισε την κατάργηση του Μνημονίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2016

Το ΕΣΡ συνεδρίασε και αποφάσισε την κατάργηση του Μνημονίου

Γράφει ο Πιτσιρίκος 

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η είδηση πως το ΕΣΡ συνεδρίασε μυστικά χτες το βράδυ και αποφάσισε την κατάργηση του Μνημονίου.


Το ΕΣΡ συνεδρίασε σε μυστική τοποθεσία για να μην εντοπιστεί από τον εχθρό, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του, Βύρωνα Πολύδωρα.

Μετά από μια δραματική συνεδρίαση που διήρκεσε έξι δραματικές ώρες, το ΕΣΡ αποφάσισε την άμεση κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, και το συμβολικό κάψιμο του Μνημονίου στην πλατεία Συντάγματος.

Το ΕΣΡ αποφάσισε ακόμα την μονομερή διαγραφή του χρέους, με την αιτιολογία πως το χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και εντελώς μαλακισμένο.

Παράλληλα, το ΕΣΡ αποφάσισε την άμεση απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και θεωρεί πως η μη καταβολή τους αποτελεί αιτία πολέμου.

Το ΕΣΡ έκρινε επίσης πως το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αντισυνταγματικό και διέταξε την διάλυσή του

Οι αποφάσεις του ΕΣΡ είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση και τη Βουλή, αφού το ΕΣΡ είναι -σύμφωνα με το Σύνταγμα- ο κορυφαίος θεσμός της χώρας.

Τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που άφησαν τη χώρα χωρίς ΕΣΡ και ζούσαμε τόσα χρόνια με τα Μνημόνια και το χρέος, ενώ ήταν τόσο απλό να συσταθεί το ΕΣΡ για να απαλλάξει τους Έλληνες και την Ελλάδα από όλα τα βάρη που της φόρτωσαν οι εχθροί της.

(Ότι εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι πάντες στην Ελλάδα θα είχαν αποδεχτεί πως η χώρα είναι τελειωμένη, ξεπουλημένη και προτεκτοράτο, και οι πολιτικοί θα σκοτώνονταν για το ΕΣΡ, δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο δαιμόνιος συγγραφέας. Πάντως, είναι πάρα πολύ αστείο. Ξεκαρδιστικό.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες