Γιατί η δικαστική δικαίωση του Σώρρα είναι απολύτως δικαιολογημένη! Ιδού το ζουμί της υπόθεσης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017

Γιατί η δικαστική δικαίωση του Σώρρα είναι απολύτως δικαιολογημένη! Ιδού το ζουμί της υπόθεσης


Του Στρατή Μαζίδη

Για να είμαστε ειλικρινείς με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και την πάλαι ποτέ END τα ελληνικά ΜΜΕ δεν πολυασχολήθηκαν, ει μη μόνο στο πνεύμα δημοσιεύσεων οι οποίες θα προσέλκυαν αναγνώστες και στοπ.

Ο μόνος που ασχολήθηκε σε επίπεδο έρευνας ήταν ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου καθώς η END ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα σήκωσε η ιστοσελίδα liberal.gr τόσο με τη δημοσίευση της αμετάκλητης αθώωσης του Αρτέμη Σώρρα στην έγκλιση του βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη (ο οποίος με σημερινό του άρθρο αναφέρει ότι ουδέποτε ειδοποιήθηκε για την εκδίκαση) όπου συνεπώς τα λεφτά υπάρχουν (!) όσο και με την απίστευτη είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης γιατί ο ΟΑΕΕ δε δέχθηκε την εξόφληση οφειλών ασφαλισμένων του με τα ομόλογα του πρώτου.

Στο ερώτημα έχει ή δεν έχει τα λεφτά ο Σώρρας, προσωπικά πιστεύω ότι δεν τα έχει. Βέβαια αν συνεχίσει να προσελκύει κόσμο με αυτούς τους ρυθμούς (κάπου διάβασα για 97.000 μέλη δίχως να ξέρω αν αληθεύει) και με τις συνδρομές που πληρώνονται, τότε δεν αποκλείεται να τα μαζέψει. Αν μάλιστα αποπληρώσει τα χρέη 3-4 οφειλετών, τότε άντε πιάστον!

Ας έρθουμε όμως σε αυτό που αναφέρει ο τίτλος, γιατί δηλαδή η δικαστική δικαίωση του Σώρρα είναι απολύτως δικαιολογημένη!

Από χθες σειρά δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο βάλει κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης για το θέμα του Σώρρα. Ωστόσο ζητήθηκε από κανέναν να παρουσιαστούν τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης; Όχι. Αν ο Σώρρας είχε εκείνη την στιγμή παίζοντας μόνος όλο το νομικό οπλοστάσιο μαζί του, αθωώθηκε. Μόνο νομικοί μπορούν να μας διαφωτίσουν.

Όμως το ζήτημα σε επίπεδο κοινωνίας δε βρίσκεται εδώ. Ο Σώρρας είναι ενδεχομένως απαραίτητος στο σύστημα, όπως πχ κάποιοι άλλοι πουτινόφιλοι για λίγο παρακάτω.

Στο σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal.gr, ο γνωστός αρθρογράφος παραθέτει δύο από τα μηνύματα που έλαβε. Αντιγράφω τμήμα του ενός στο οποίο υπάρχει όλο το ζουμί:

«Δεν ξέρω αν τα λεφτά του Σωρρα είναι αληθινά και πραγματικά όπως μας βεβαιώνει η ελληνική δικαιοσύνη με τη βούλα της, τελεσίδικα και αμετακλήτως, αλλά σίγουρα οι "οφειλές" των Ελλήνων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες δεν είναι. Το Δημόσιο επιβάλλει και απαιτεί εκβιαστικά και μαφιόζικα από τους πολίτες ληστρικούς φόρους και εισφορές επί φανταστικών και ανύπαρκτων, δήθεν, εισοδημάτων»

Αυτή η παράγραφος είναι όλα τα λεφτά. Τα λεφτά του Σώρρα, των φόρων, όλων.

Περιμένετε ένας κράτος που δημιουργεί από το πουθενά χρέη στους πολίτες του, να καταδικάσει έναν άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε εν αρχή με 600 δις και εν συνεχεία με κάτι τρις;

Περιμένετε ένα κράτος που επειδή έχεις ένα σπίτι ή ένα ΙΧ, τα θεωρεί πηγές παραγωγής εισοδήματος, σου υπολογίζει φόρο, δεν έχεις να τον πληρώσεις και στα κατάσχει, να καταδικάσει το Σώρρα;

Περιμένετε από ένα κράτος που φέρνει το περιουσιολόγιο για να ξεσκίσει με φόρο περιουσίας το κειμήλιο της γιαγιάς και το δαχτυλίδι του παππού γιατί παράγουν εισόδημα ή θεωρείται πλούτος, να ασχοληθεί με τα 600 δις του Σώρρα;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης τα περιγράφει ωραία στο άρθρο του, ωστόσο δε μας είπε για τους παράλογους φόρους που διατήρησε η κυβέρνηση Σαμαρά ή επαναθέσπισε όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ένα κράτος που μοίραζε και ακόμη πληρώνει, συντάξεις σε συνταξιούχους των 40, 45 και 50 ετών, ενίοτε μαζί με ένα καλό εφάπαξ, που μοίραζε δηλαδή αεριτζίδικα χρήματα σε κόσμο που δεν έβαλε στο σύστημα αυτά τα οποία τώρα εισπράττει, θα τα βάλει με το Σώρρα;

Και προς τι εξανίστανται κάποιοι δημοσιογράφοι; Όταν τολμούσε καμιά φορά κανείς να θίξει τα κακώς κείμενα, ορμούσαν όλοι μαζί "μα θα καταργήσετε τις πρόωρες συντάξεις;".

Έχουμε ένα κράτος το οποίο ζει πάνω σε μύθους, τους οποίους κατασκευάζει μόνο του για να παραμυθιάζει τον κόσμο και να συντηρείται.

Όσο αέρας είναι τα χρήματα του Σώρρα, άλλο τόσο ψεύτικα είναι και τα χρέη που δημιούργησε το κράτος στους πολίτες του με παρανοϊκούς και ληστρικούς φόρους / εισφορές. Για αυτό σε αυτήν τη φοροπαράνοια του κράτους, ορισμένοι απαντούν με "τρέλα" και εξώδικα εξόφλησης από τα ομόλογα του Αρτέμη.

Το κράτος είναι ο δάσκαλος του Σώρρα! Πώς λοιπόν να κινηθεί σε βάρος του μαθητή του; Μια φορά πάντως η υπόθεση του Σώρρα αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμη γιατί μας βοηθά να καταλάβουμε και να διαγνώσουμε πάρα πολλά σε σχέση με το πως (δε) λειτουργεί αυτή η χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες