Πανικός: Μαζική κυβερνοεπίθεση σε όλο τον πλανήτη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

Πανικός: Μαζική κυβερνοεπίθεση σε όλο τον πλανήτη


Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε όλο τον πλανήτη, καθώς ώρα με την ώρα αυξάνονται οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει υπολογιστές..

και ζητά λύτρα για να τους ξεκλειδώσει, απειλώντας, παράλληλα, με διαγραφή όλων των αρχείων (ransomware).
 
Μέχρι στιγμής τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Βρετανία -όπου έχουν «πέσει» νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας- και η Ισπανία, όπου στο στόχαστρο των χάκερς έχουν μπει μεγάλες επιχειρήσεις.
 
Ωστόσο, κρούσματα επιθέσεων με ransomware έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου Avast, σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, από την Ευρώπη και τη Ρωσία, ως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ταϊβάν και χώρες της Νότιας Αμερικής, αλλά και στις ΗΠΑ.


Ο ιός που προσβάλλει τα δίκτυα ονομάζεται #WannaCry (κυριολεκτικά, «Θέλω να κλάψω») και κατά τα φαινόμενα, έχουμε «επιδημία» του σε όλο τον κόσμο.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες