Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος Σουλίου ανακηρύσσει τον πρώτο άρχοντα της χώρας ως Επίτιμο Δημότη... - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2017

Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος Σουλίου ανακηρύσσει τον πρώτο άρχοντα της χώρας ως Επίτιμο Δημότη...


«Ο Δήμος Σουλίου ανακηρύσσει τον πρώτο άρχοντα της χώρας ως Επίτιμο Δημότη, για την συμβολή του στην προστασία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Εμείς τους αφιερώνουμε τις υπογραφές κάτω από την εκχώρηση της νομοθετικής εξουσίας. Άξιοι, Άξιοι!»...

Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή, έλεγε ο Αμερικανός ποιητής Καρλ Σάντμπεργκ.
Ένας ακόμη Δήμος ανακήρυξε ως επίτιμο Δημότη του, τον πρώτο άρχοντα της χώρας.
Στην απόφαση ανακήρυξης αναφέρεται ότι, αυτή η πράξη αποτελεί μια αναγνώριση στο πρόσωπο του απόλυτου τηρητή και θεματοφύλακα του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Βέβαια το ότι, το Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αυτό που όλες οι εξουσίες δηλ. Νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού, είναι κάτι που διαφεύγει από πολλούς τοπικούς άρχοντες στην επικράτεια.
Το γεγονός ότι η υπογραφή του «εξοχότατου» φιγουράρει κάτω από την εκχώρηση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας σε κατακτητές δεν φαίνεται να τους απασχολεί.
Το ότι η υπογραφή του «θεματοφύλακα του πολιτεύματος» φιγουράρει κάτω από την εκχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών και δύο μνημονίων, δεν φαίνεται να τους συγκινεί.
Εμείς πάντως και επειδή όπως είναι λογικό για άτομα που ούτε κατάγονται, ούτε γεννήθηκαν στους ιερούς αυτούς χώρους, να μην γνωρίζουν ιστορία, τους υπενθυμίζουμε τους ηρωικούς αγώνες των Σουλιωτών, που εξύψωσαν το φρόνημα των Ελλήνων και ήταν φωτεινό παράδειγμα στον μεγάλο αγώνα για την Ελευθερία, η οποία είναι «βγαλμένη απ’ τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά».
Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες