Συνταξιούχοι: «Φέρτε πίσω 3 δις από εισφορές υγείας που παρακρατήθηκαν παράνομα» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Συνταξιούχοι: «Φέρτε πίσω 3 δις από εισφορές υγείας που παρακρατήθηκαν παράνομα»

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Την επιστροφή περίπου 3 δις ευρώ από εισφορές υγείας που παρακρατήθηκαν παρανόμως, διεκδικούν οι συνταξιούχοι από το κράτος.

Οι απόμαχοι της εργασίας, μέσω του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, γνωστοποίησαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από μεθαύριο Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί, στην οδό Αθανασίου Αξαρλιάν, στο Σύνταγμα. 

Όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο, οι συνταξιούχοι ζητούν να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ οι επιπλέον εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις τους, καθώς επί σειρά ετών τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084/1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. 

Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων. 

Όπως εκτιμάται, οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες, δεδομένου ότι για κάθε συνταξιούχο φθάνουν έως και τα 3.000 ευρώ, ενώ το ζήτημα αφορά συνολικά περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για την υλοποίηση του αιτήματος της επιστροφής των παράνομων κρατήσεων έχει συντάξει έντυπη αίτηση για κάθε Ταμείο.
 
Απαραίτητη για τη συμπλήρωση της αίτησης και του υπολογισμού του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού είναι τόσο η αρχική απόφαση συνταξιοδότησης όσο και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης. 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες