Αλλάζουν Το Νόμο Κατσέλη... - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2017

Αλλάζουν Το Νόμο Κατσέλη...


Έσβηναν κι έγραφαν» όλο το πρωί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατσέλη ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών για επιτάχυνση των πλειστηριασμών και σταδιακή επαναφορά της τραπεζικής πίστης στη χώρα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εξέτασαν τρόπους, που θα μπορούσε να «περάσει» από τους θεσμούς η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά το 2018.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην πρώτη κατοικία των λαικών στρωμάτων με την μικρή αντικειμενική και εμπορική αξία και τα αναλόγως λίγα τετραγωνικά. Τα πολυτελή ακίνητα πάνω από ένα όριο θα μείνουν μάλλον απροστάτευτα.

Πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση των εμπλεκομένων και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ανώτερο κυβερνητικό όργανο, όταν έχουν καταλήξει σε μια βάση πολιτικής και τις λεπτομέρειές της.

Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, αλλά και ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα της λειτουργίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού αλλά και της απαίτησης των θεσμών για την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ένα πεδίο που τις τελευταίες ημέρες ανάγεται στο μεγάλο αγκάθι της αξιολόγησης στο πεδίο των τραπεζών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες