Τα σενάρια για δανειολήπτες απ’την πώληση των κόκκινων δανείων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2017

Τα σενάρια για δανειολήπτες απ’την πώληση των κόκκινων δανείων



Τα δύο σενάρια

Αντιμέτωποι με δύο σενάρια -ένα θετικό και ένα αρνητικό- βρίσκονται πλέον οι κόκκινοι οφειλέτες, με δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα funds αγοράζουν φθηνά, τότε οι δανειολήπτες ενδέχεται να έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσουν το δάνειό τους σε εξευτελιστική τιμή και να «καθαρίσουν»», υπογραμμίζει ο δικηγόρος, κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, και προσθέτει: «Στην περίπτωση, για παράδειγμα, της Eurobank η Intrum αγόρασε με αντίτιμο τρία σεντς ανά ευρώ δανείου. Εάν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με το δανειολήπτη, πουλώντας περίπου στο διπλάσιο, τότε ο στόχος της κερδοφορίας έχει επιτευχθεί».

Στην περίπτωση, πάντως, που το fund δεν ενδιαφέρεται για άμεσα κέρδη, τότε ενεργοποιείται το αρνητικό σενάριο για το δανειολήπτη, που τον θέλει δέσμιο των αγοραστών, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Στο πλαίσιο αυτό, νομικοί κύκλοι θέτουν και την παράμετρο της… κρυμμένης εξασφάλισης. «Κάποιος μπορεί να έχει τρεις τέσσερις πιστωτικές κάρτες ή ένα απλό καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφάλιση και ένα στεγαστικό με υποθήκη, επίσης, στο κόκκινο», αναφέρουν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας φόβους πως από τη στιγμή της πώλησης του καταναλωτικού χαρτοφυλακίου στα funds, αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν σε πλειστηριασμό το υποθηκευμένο ακίνητο.

[πηγή: dikaiologitika.gr]

Και όλοι γνωρίζουμε πόσο φιλεύσπλαγχνα είναι τα ξένα επενδυτικά funds

πηγή: jodi.graphics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες