Καταλονία: Νίκη των δυνάμεων υπέρ της ανεξαρτησίας στις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2017

Καταλονία: Νίκη των δυνάμεων υπέρ της ανεξαρτησίας στις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα κερδίσουν στις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο, ενώ βρίσκονται στο όριο για να λάβουν κοινοβουλευτικήπλειοψηφία (που απαιτεί 68 έδρες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα La Vanguardia.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας GAD3 που διεξήχθη σε δείγμα 1.233ερωτηθέντων μεταξύ 30ης Οκτωβρίου και 3ης Νοεμβρίου, τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας: Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα (PDeCAT) και Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP) εκτιμάται ότι θα κερδίσουν στις εκλογές, λαμβάνοντας 66 έως 69 έδρες στο 135μελές κοινοβούλιο.

Το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής όλες χωρίς εξαίρεση οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να συγκεντρώνουν μια μικρή πλειοψηφία εδρώνστο καταλανικό Κοινοβούλιο και να διατηρούν τις δυνάμεις τους, προκαλεί τριγμούς ακόμα και μέσα στους κόλπους της ισπανικής Δεξιάς. Ενδεικτικό μάλιστα αυτής της κατάστασης είναι η δημοσκόπηση που παράγγειλε πολύ πρόσφατα η δεξιότατη ηλεκτρονική εφημερίδα της Μαδρίτης El Español, η οποία και επιβεβαίωσε πλήρως τα αποτελέσματα των προηγούμενων. 

Άμεση συνέπεια ήταν ότι ο διευθυντής αυτής της εφημερίδας να επιτεθεί δημόσια στον Mariano Rajoy, κατηγορώντας τον για «ανευθυνότητα», επειδή προκήρυξε τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου πρόωρα και χωρίς να είναι προκαταβολικά βέβαιος για τη «θετική» τους έκβαση!

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες