Αφαιρούν Τους Σταυρούς Από... Τον Ερυθρό Σταυρό !!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017

Αφαιρούν Τους Σταυρούς Από... Τον Ερυθρό Σταυρό !!!



Οι εθελοντές επέκριναν την φιλανθρωπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού αφού έλαβαν μια ανακοίνωση που τους έλεγε να απομακρύνουν τους Σταυρούς , καθώς η οργάνωση θέλει να φαίνεται πιο κοσμική.

Τα βελγικά υποκαταστήματα του οργανισμού διεθνούς βοήθειας έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Επαρχιακή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιέγη για να αφαιρέσουν όλους τους Σταυρούς. Ο André Rouffart, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο Verviers, δήλωσε: "Μας ζητήθηκε να σεβαστούμε τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού" και να μην κάνουμε φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις .

Ο κ. Ρούφαρτ δήλωσε ότι υπήρξαν πιέσεις από εθελοντές και άλλα μέλη για το θέμα, αλλά το υποβάθμισε , λέγοντας: "Νομίζω ότι είναι μια καταιγίδα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού".
Αρκετοί εθελοντές μίλησαν στον Βελγικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTL και εξέφρασαν την εχθρότητα τους προς την κίνηση, με ένα ρητό: «Αφήστε τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι. Συνηθίζαμε να λέμε «Χριστουγεννιάτικες διακοπές», τώρα είναι «χειμερινές διακοπές» . Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στις Βρυξέλλες έχει γίνει η «Χειμερινή Αίσθηση».
"Για ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού - λόγω των μουσουλμάνων - οι σταυροί απομακρύνθηκαν από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού , πρόσθεσε ο εθελοντής.
Το γεγονός έρχεται μετά από την προτεινόμενη απομάκρυνση ενός σταυρού στη Γαλλία που βρίσκεται πάνω από ένα άγαλμα του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β στο Ploërmel της Βρετάνης. Η κίνηση προκάλεσε αγανάκτηση μεταξύ των πιστών και οδήγησε στην προσφορά της πολωνικής και ουγγρικής κυβέρνησης να πάρουν τον σταυρό.


"Αυτά τα μέτρα πρέπει να θεωρηθούν ως προσπάθειες για την εξάλειψη του πολιτισμού της ηπείρου", σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó.
Στην Ιρλανδία, ο Καθολικός ιερέας Father Desmond O'Donnell κάλεσε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν εντελώς τη λέξη «Χριστούγεννα» λέγοντας ότι η εμπορευματοποίηση των διακοπών είχε αντικαταστήσει την αρχική χριστιανική σημασία.

Πηγή 7sur7.be -paratolmosblog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες