Η ρύπανση σε γερνάει... Μάθε πώς να διατηρηθείς νέα και fresh! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Η ρύπανση σε γερνάει... Μάθε πώς να διατηρηθείς νέα και fresh!


Γράφει η Μαρία Δεληγιαννάκη
Η φωτογήρανση, η κακή διατροφή και τα γονίδια ήταν οι κύριοι παράγοντες γήρανσης, αυτά...
μέχρι το 2017. Το 2018 νέα στοιχεία θέλουν περιβαλλοντική μόλυνση να είναι η βασική απειλή για την πρόωρη γήρανσης της επιδερμίδας.

Τι συμβαίνει;

Στις μεγαλουπόλεις εντοπίζεται ένα cocktail των περιβαλλοντικών ρύπων που αποτελεί τεράστια απειλή και το οποίο με δυσκολία μπορούμε να αποφύγουμε. Η αιθαλομίχλη, η σκόνη, το όζον και τα καυσαέρια εντοπίζονται στον αέρα και σε αντίθεση με τον ήλιο δεν μπορούμε να προστατευτούμε άμεσα από αυτά. Το παραπάνω cocktail εγκαθίσταται στην επιφάνεια, αποδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά, ερεθισμοί, κοκκινίλες και το δέρμα να καταλήγει θαμπό, άτονο και ξηρό. Η ξηρότητα δημιουργεί λεπτές γραμμές και οι λεπτές γραμμές εξελίσσονται σε ρυτίδες.

Οι αποδείξεις…
Τον περασμένο Μάιο στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology δημοσιεύτηκε μια κλινική μελέτη της οποίας τα αποτελέσματα προήλθαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους κατοίκους του Baoding της Φιλανδίας και του Dalian της Κίνας. Πρόκειται για πόλεις με υψηλό δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στις οποίες παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες 25-29 ετών σκουρόχρωμες κηλίδες στα μάγουλα. Ενώ οι γυναίκες ηλικίας 34-45 εμφάνισαν έντονες ρυτίδες στο πόδι της χήνας πιο γρήγορα από το φυσιολογικό. Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη προϊόντα περιποίησης με anti-pollution συνθέσεις.

Anti-Pollution Care

Και τώρα έρχεται το εύλογο ερώτημα: «Ποια η διαφορά αυτών των προϊόντων, με τα αντι-οξειδωτικά προϊόντα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες;» Η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές στις συνθέσεις δεν είναι τραγικές αλλά τα anti-pollution προϊόντα περιποίησης μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και από γυναίκες μικρότερης ηλικίας, ενώ η χρήση των αντιοξειδωτικών ξεκινά συνήθως από τα 30. Στόχος τους είναι να δεσμεύουν και διατηρούν την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι δημιουργείται μια ασπίδα κατά της διείσδυσης των ρύπων από το περιβάλλον, μειώνοντας επίσης τις βλάβες που προκαλούν. Επίσης περιορίζουν το οξειδωτικό στρες εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα κύτταρα και αλλοιώνουν τη δομή και τις λειτουργίες τους. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παράγοντες που ξεκουράζουν την επιδερμίδα, φυτικά συστατικά, δηλαδή όπως το λευκό τσάι, το ακατέργαστο πράσινο τσάι matcha, τα εκχυλίσματα λουλουδιών και η άργιλος. Ανακουφίζουν, αναζωογονούν και χαρίζουν υγιή όψη στο ευαισθητοποιημένο δέρμα.

Υφή, η σημαντική

Η υφή πολύ σημαντική στην επιλογή του κατάλληλου προιόντος. Μια κρεμώδης-gel ενυδατική υφή είναι η δανική για την προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από το μακιγιάζ Ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, καθιστώντας τον πιο ανθεκτικό ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες του περιβάλλοντος της πόλης, μια ασπίδα προστασίας ενάντια στα μικροσωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η επιδερμίδα παραμένει καθαρή, λαμπερή και προστατευμένη όλη την ημέρα ενώ αναπνέει ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες