Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ζητούν 3 στους 4 Έλληνες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ζητούν 3 στους 4 Έλληνες

Σύμφωνα με την έρευνα aboutpeople που πραγματοποιήθηκε από την 1η ως τις 3 Μαρτίου

Την εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους ζητούν 3 στους 4 Έλληνες, όπως δείχνει η μηνιαία δημοσκόπηση της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1η ως τις 3 Μαρτίου και συμμετείχαν 603 ερωτώμενοι.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα:

  1. Σύμφωνα με την έρευνα φαίνεται ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους μένει στα χαρτιά, αφού το 84,9% έχει βρεθεί τον τελευταίο μήνα σε τέτοιο χώρο όπου κάποιοι κάπνιζαν.
  2.  Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 στους 4 (75,1%) τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρου, με μόνο το 18% να διαφωνεί.
  3. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς (52,4%) απαγορεύουν το κάπνισμα και στο σπίτι τους, ενώ το 46,5% δηλώνει το αντίθετο.
  4. Περίπου οι μισοί ερωτώμενοι (47,9%) δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν ως χώρο αναψυχής κάποιον όπου να απαγορεύεται το κάπνισμα, ενώ το 24,2% θα προτιμούσε μέρη όπου να επιτρέπεται.
  5. Ο κύριος λόγος διακοπής του καπνίσματος είναι (για τους πρώην καπνιστές) η προφύλαξη της υγείας τους (85,6%), ενώ έπονται οι οικονομικοί λόγοι με 12,4% και οι κοινωνικοί με 5,5%.
  6. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 92,4% όσων έκοψε το τσιγάρο έχει δει βελτίωση στην υγεία του (φυσική κατάσταση κλπ).
  7. To 79,5% των καπνιστών απάντησε ότι έχει σκεφτεί/ επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο στο μέλλον.
  8. Tο 61,6% έχει ήδη προσπαθήσει να το κάνει αλλά δεν τα κατάφερε.
  9. Τέλος, το 75,2% των μη καπνιστών δηλώνει ότι ενοχλείται όταν κάποιο συγγενικό/πολύ φιλικό του πρόσωπο είναι καπνιστής/ καπνίστρια.



Πηγή:greek-inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες