Οι Ήχοι του Κόσμου στην Κορινθο, μουσικοχορευτική εκδήλωση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Οι Ήχοι του Κόσμου στην Κορινθο, μουσικοχορευτική εκδήλωση


Με μεγάλη μας χαρά , το Μουσικό Εργαστήρι « Ήχοι του Κόσμου», Ερμού 26 - Κόρινθος ευχαριστεί δημόσια τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''Απόλλων'' για την πρόσκληση του να συμμετέχουμε, πλαισιώνοντας μουσικά και χορωδιακά την μουσικοχορευτική τους εκδήλωση και συγκεκριμένα τον κ. Βαγγέλη Τσιμπούρη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Το πρόγραμμα του Μουσικού Εργαστηρίου «Ήχοι του Κόσμου» είναι το εξής:

1) Τικ τικ τίκι τίκι τακ

2) Δεν σε θέλω πια

3) Πόλη μου Κωνσταντινούπολη (ερμηνεύει ο Διευθύνων και διδάσκαλος της χορωδίας κ. Νίκος Καρακαλπάκης)

4) Μενεξέδες και ζουμπούλια
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗΣ 
ΠΙΑΝΟ : ΜΑΡΙΑ ΤΡΑΚΑΔΑ 
ΚΙΘΑΡΑ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

5) W.-A. Mozart -Aria di Contessa «Porgi amor” 
ΣΟΠΡΑΝΟ: ΛΑΡΙΣΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 
 συνοδεία στο ΠΙΑΝΟ: ΜΗΔΕΙΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ

6) Dimitri Shostakovich - Waltz No.2


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Νίκος Καρακαλπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος παμψηφεί του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

Παράλληλα σπούδασε πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά της μουσικής.

Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2007 και παράλληλα παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και σύγχρονου τραγουδιού.

To ντεμπούτο του στο τραγούδι έγινε με τη συμμετοχή του στο έντεχνο σχήμα των Graviton και τον ομώνυμο δίσκο τους και ακολούθησαν συνεργασίες – δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις - με δημιουργούς όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Νένα Βενετσάνου, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Λίνος Κόκοτος, ο Φίλιππος Γράψας, η Πηγή Λυκούδη, ο Γιώργος Καγιαλίκος, η Αρετή Κοκκίνου, η Μαρία Παπαδάκη, ο Θανάσης Σάλτας, ο Νίκος Δούκας, η Ανδριανή Ζαγγανά και πολλοί ακόμη.

Έχει τραγουδήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίπλα σε σημαντικούς ερμηνευτές, μουσικούς και ηθοποιούς ενώ επιμελείται συνήθως ο ίδιος τα μουσικά προγράμματα που παρουσιάζει. Ιδιαίτερη για εκείνον στιγμή ήταν η συμμετοχή του στη συναυλία που δόθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Έλληνες ποιητές στην Κωνσταντινούπολη με μουσική της Πηγής Λυκούδη» προς τιμή και με τη παρουσία του Οικουμενικου Πατριάρχη Κων/πολεως κ.κ Βαρθολομαίου τον Νοέμβριο του 2011.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ό,τι Μας Ανήκει»* από την M.L.K σε επιμέλεια παραγωγής δικής του και ενορχηστρώσεις της Αρετής Κοκκίνου, με υπογραφές σημαντικών δημιουργών και συντελεστών. *Το album «Ότι μας ανήκει» το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του βρέθηκε στα πρώτα 40 ελληνικά και ξένα cds σε πωλήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IFPI ενώ έχει παρουσιαστεί από σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, έντυπα και site. ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: - Graviton - “Graviton” (Protasis Music, 2004) - Nikos Karakalpakis -“Turning the tide” - Digital single (Nucafe Records,2012) - Super Hits 2013 (collection)- “Turning the tide” (Nucafe Records, 2013) - Πηγή Λυκούδη, Φίλιππος Γράψας– “Εν ονόματι του χρόνου” (EMΣΕ, 2015) - Νίκος Καρακαλπάκης – “Άνοιξη | digital single” (Music Art Lab, 2016) - Nίκος Καρακαλπάκης – “Ακριβή μου καρδιά | digital single” (Music Art Lab, 2016) - Π.Λυκούδη , Θ.Σάλτας - “Τα πάθη της αγάπης” (Fm records, 2016) - Νίκος Καρακαλπάκης -“Ό,τι μας ανήκει ” (MLK, 2016)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μαρία Τρακαδά, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στην τάξη της Εύης Πάππας από όπου το 1996 πήρε πτυχίο πιάνου με Άριστα παμψηφεί και διάκριση κατ’ εξαίρεση. Στη συνέχεια φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, στην τάξη του Αναστασίου Πάππας από όπου τον Ιούνιο του 2000 πήρε δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Ά βραβείο παμψηφεί.

Κατά τη διάρκεια τη φοίτησης της στο δημοτικό Ωδείο έχει λάβει μέρος· σε πολλές συναυλίες καθώς επίσης και με τα σύνολα Μουσικής Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου υπό την διδασκαλία του Zlatan Sirakov.

Το Μάιο του 2001 συμμετείχε στον κύκλο «Νέοι Σολίστ» και ερμήνευσε με ιδιαίτερη επιτυχία το κονσέρτο για πιάνο σε ρε μείζονα του J. Haydn υπό τη διεύθυνση του Saulius Sondeckis με την Ορχήστρα Πατρών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου των Franc Wibaut ,Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου και Δημήτρη Τουφεξή.

Από το Σεπτέμβριο του 2000 ως τον Ιούνιο του 2015 ήταν καθηγήτρια πιάνου στην Πάτρα στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας».Επίσης έχει ασχοληθεί με την μουσικοκινητική καθώς έχει αναλάβει τα τμήματα μουσικής προπαιδείας Robbie και Teddy που απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 18 μηνών έως 4 ετών.

Παράλληλα, είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον τομέα διαφήμισης – προώθησης και Δημοσίων σχέσεων: η Παιδαγωγός, Γεωργία Γαλανοπούλου

ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ!

Σας περιμένουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες