Έτσι διαβάζει κάποιος που έχει δυσλεξία (κινούμενη εικόνα) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018

Έτσι διαβάζει κάποιος που έχει δυσλεξία (κινούμενη εικόνα)


Μία κινούμενη εικόνα μας δείχνει πως είναι να διαβάζει κάποιος με δυσλεξία
Δυσλεξία δεν είναι μόνο οι δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε σχετικά με την ανάγνωση και την ορθογραφία. Είναι μια ειδική μαθησιακή δυσκολία που κάνει αισθητή τη παρουσία της σε διάφορους τομείς στη ζωή του δυσλεξικού ατόμου.
Πρόκειται για μια εγγενή διαφορετική ανατομία του εγκεφάλου που υπαγορεύει έναν άλλο, ξεχωριστό τρόπο σκέψης και απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση κατά τη μαθησιακή διαδικασία.
Πως διαβάζει κάποιος με δυσλεξία; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι βλέπει οπτικά όταν έχει απέναντί του ένα κείμενο\; πως είναι για κάποιον που έχει δυσλεξία να προσπαθεί να διαβάσει ένα κείμενο; Αν όχι τότε αυτό το site δείχνει ακριβώς πως είναι, όπως μεταδίδει η Independent και σίγουρα θα σας κάνει να συγκινηθείτε.
Σύμφωνα με τον Indepedent ένα site που δημιουργήθηκε από τον Victor Widell δημιούργησε μια κινητή εικόνα για να μας κάνει να καταλάβουμε πως διαβάζει κάποιος με δυσλεξία. Επί της ουσίας μπερδεύει τα γράμματα μέσα στις λέξεις.
Βέβαια όπως σωστά τονίζει το site και κατ' επέκταση ο Indepedent η προσομείωση αυτή δεν ειναι τόσο ακριβής καθώς η δυσλεξία εκδηλώνεται με διαφορετικά συμπτώματα από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Κάποιοι για παράδειγμα, έχουν επισημάνει ότι στην περίπτωσή τους τα γράμματα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο για να δώσει στους ανθρώπους να καταλάβουν πως είναι για κάποιον δυσλεκτικό να προσπαθεί να διαβάσει.
Δείτε παρακάτω την εικόνα
Μάθετε περισσότερα για τις μαθησιακές δυσκολίες στην 1η Πανελλήνια Διημερίδα για την Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες με ομιλητές:
τον Ιωάννη Παπαδάτο Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Καθηγητή Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
την Αγγελική Μπαστέα, Ειδική Παιδαγωγό, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδική στην Νέα Πολυαισθητηριακή Μέθοδο Αντιμετώπισης της Δυσλεξίας.
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες