ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - "Όχι" στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ και στην απόλυση εργαζομένης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - "Όχι" στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ και στην απόλυση εργαζομένης


Οχι στο κλείσιμο του παραρτήματος Τριπόλεως του ΕΛΙΝΥΑΕ και στην απόλυση της εργαζόμενής του.

Σε μια πορεία απαξίωσης χρόνων για το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, η διοίκησή του (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ) κλείνει το παράρτημα της Τρίπολης που καλυπτει την περιοχή της Πελοποννήσου. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του παραρτήματος Ηρακλείου ενώ το σχέδιο είναι να απολυθούν 17 εργαζόμενοι και να κλείσουν τα παραρτήματά του.

Ταυτόχρονα απολύεται η μοναδική εργαζόμενη η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών και ταυτόχρονα συνδικαλιστικό στέλεχος εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ και στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Πρόκειται δηλαδή για παράνομη απόλυση εφόσον δεν πληρούνται οι προυποθέσεις του νόμου περί απόλυσης συνδικαλιστών, αλλά και τρομοκρατική για να επιβάλλει τη σιωπή των εργαζομένων με την αποδοχή της κατάστασης. Πρόκειται για συνέχεια της επίθεσης που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα αυτή την εποχή και κάθε εργαζόμενος κάθε σωματείο πρέπει να την δει σαν επίθεση στα δικαιώματά του.

Το σπουδαίο ερευνητικό και ελεγκτικό έργο που έχει παραχθεί στο ΕΛΙΝΥΑΕ έχει μεγάλη σημασία για τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους, τη στιγμή που κάθε μέρα θρηνούμε θύματα από τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Σεμινάρια επιμόρφωσης τεχνικών ασφαλείας, γιατρών εργασίας και εκπροσώπων των εργαζομένων, πλούσιο έργο σε προγράμματα εκπαίδευσης ή για την προαγωγή της Υγείας στο δημόσιο τομέα. Εκδόσεις που περιλαμβάνουν βιβλία, φυλλάδια, περιοδικό, cd-dvd, πάνω στο θέμα της ασφάλειας εργασίας σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Η Δ.Ε. του Π.Τ. Κορινθίας του Π.Σ.Φ. καταδικάζει τις τελευταίες αυτές εξελίξεις. Εξυπηρετούν το ΣΕΒ, με ευελιξία στην αγοράς εργασίας και συγκάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, ωστε να γίνει πιο φθηνή η εργατική δύναμη απαλλαγμένη από κόστη για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Να ανακληθούν οι απολύσεις και να ενισχυθεί το παράρτημα με το απαραίτητο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.

Να βγούν συμπεράσματα για το ρόλο της ΓΣΕΕ και άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που παραδίδουν την υγιεινή και ασφάλεια στους βιομήχανους και μαζί συνεργάζονται για το ξήλωμά της.

Κάθε σωματείο, σύλλογος, φορέας να πάρει απόφαση καταδίκης αυτών των εξελίξεων.


Για τη Δ.Ε του Π.Τ Κορινθίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζαφείρης Βασίλειος Τσαρμπού Χάρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες