Χριστοφοράκος: Ετσι λάδωνα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2018

Χριστοφοράκος: Ετσι λάδωνα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Καταπέλτης ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος. Στην κατάθεσή του στο Γερμανό εισαγγελέα αποκαλύπτει με λεπτομέρειες πως λάδωνε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα αναφέρει και τα ονόματα των δύο στελεχών των δύο κομμάτων στα οποία έδινε τα χρήματα. Επίσης, αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους έδινε τις μίζες.
«Τα χρήματα θα πήγαιναν ισομερώς στα ταμεία των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από εκεί θα διανέμονταν ενδεχομένως περαιτέρω» λέει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Ολόκληρη την κατάθεση του επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα στο Γερμανό εισαγγελέα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews . 
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Ετσι λάδωνα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία». Και ο υπέρτιτλος «Αποφάσεις σεισμός των γερμανικών δικαστηρίων-Η αποκαλυπτική ομολογία του Χριστοφοράκου».
Οι συμφωνίες για τα «λαδώματα» έγιναν το αργότερο ως το 2003. Αυτό αποκαλύπτεται από τα έγγραφα της γερμανικής εισαγγελίας, που παρουσιάζει η Κυριακάτικη Kontranews .
Μάλιστα αναφέρονται και τα ονόματα των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία αποκαλούνται ταμίες.
Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι ο λόγος που δίνονταν τα χρήματα στα δύο κόμματα ήταν για να «αποφασίσουν κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της Siemens». Το τελευταίο σε απλά ελληνικά σημαίνει πως η Siemens λάδωνε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για να παίρνει δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο. Και ως γνωστόν σε όλες τις περιπτώσεις το κόστος από τις μίζες μετακυλίονταν στα συμβόλαια για το έργο. Σε ακόμα πιο απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες ήταν τελικά αυτοί που φορτώνονταν το βάρος από τις μίζες. Τις οποίες βεβαίως έπαιρναν τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής.
Και είναι αυτός ο κύριος λόγος, όπως έχει αποκαλυφθεί, που η Ελλάδα πλήρωνε πολύ πιο ακριβά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όλα τα έργα που ανέθετε το Δημόσιο. Ηταν αυτή συνολικά, δηλαδή η εκτεταμένη διαφθορά, μία από τις αιτίες που η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.
Θανάσης Λυρτσογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες