Νίκος Νικολόπουλος: Τέταρτο, στη σειρά, ηχηρό «ΟΧΙ» σε προϋπολογισμό! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Τέταρτο, στη σειρά, ηχηρό «ΟΧΙ» σε προϋπολογισμό!


Τέταρτο, στη σειρά, ηχηρό «ΟΧΙ» σε προϋπολογισμό!

Φορώντας μεταφορικά «κίτρινο γιλέκο», ζήτησε από το βήμα της βουλής ν’ αλλάξει ο Μητσοτάκης το «κουστουμάκι Μακρόν»

Όπως δεν ψήφισε τους τρεις προηγούμενους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ίδιο δεσμεύτηκε από το βήμα της βουλής, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ότι θα πράξει και τώρα.
Μεταφορικά, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εμφανίσθηκε με «κίτρινο γιλέκο» στη Βουλή και τεκμηρίωσε την απόφασή του, χαρακτηρίζοντας «light μνημονιακό» τον προϋπολογισμό του 2019, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ν’ αλλάξει το «κοστουμάκι Μακρόν» και να προβάρει κάποιο άλλο.

Αξίζει, εν προκειμένω, να υπενθυμίσουμε την αταλάντευτη στάση του Νίκου Νικολόπουλου, απ’ όταν παραιτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας Δεν ψήφισε κανένα προϋπολογισμό, και ειδικότερα το ΧΡΙΚΕ αποχώρησε από τις τάξεις της συμπολίτευσης μόλις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφεραν το πρώτο δικό τους «βάρβαρο» προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή.

Η σταθερή θέση Νικολόπουλου τονίζεται και σε συνάρτηση με βουλευτές άλλων κομμάτων που είπαν «ναι» σε προϋπολογισμούς που ουδόλως προφύλασσαν τις ασθενέστερες τάξεις από την μνημονιακή λαίλαπα.

Στο μεταξύ, από το βήμα της Βουλής σε μια από τις πρώτες αποστροφές της ομιλία του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υποστήριζε:

«Από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση μιλάει για μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και υπερ-προβάλλει τα θετικά μέτρα σα να μην υπάρχουν πάλι άγριοι φόροι.

Και από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση που δυσκολεύεται πολύ να κρύψει τη δυσαρέσκειά της για τα θετικά μέτρα, αλλά και την αποτυχία της να παραστήσει τον αντικυβερνητικό… Νοστράδαμο.

Η εικόνα, λοιπόν, έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν είναι ούτε άσπρη, ούτε και μαύρη.

Ας είμαστε ειλικρινείς:

Ο προϋπολογισμός που έχουμε μπροστά μας, είναι μεταμνημονιακός μόνο… χρονικά.
Επί της ουσίας πρόκειται για έναν πιο light μνημονιακό προϋπολογισμό, που προβλέπει επιπλέον φόρους, σε μια χρονική στιγμή που η χώρα παραμένει εκτός αγορών, ενώ δεν περιλαμβάνει και καμία αναπτυξιακή πνοή.

Πρέπει να δεχτούμε πως ο φετινός προϋπολογισμός περιέχει και καλές ειδήσεις. Δυστυχώς, όμως, όχι για όλους.

Και δυστυχώς, όχι στην έκταση και στην ένταση που θα μπορούσε να περιέχει ο προϋπολογισμός μίας χώρας που υποτίθεται ότι επέστρεψε στην κανονικότητα και μπορεί πλέον να προσφέρει πίσω στην κοινωνία κάποια από αυτά που της στερήθηκαν επί αρκετά χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:
«Όμως, οφείλω να προσθέσω ότι ειλικρινά δεν κατανοώ και τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από τη μία ψηφίζει τα θετικά μέτρα που έλεγε πως δεν θα υπάρχουν και από την άλλη εμφανίζει παντού τη… στεναχώρια της γι’ αυτά.

Καταγγέλλει τη βαριά φορολογία και κάνει εξαγγελίες για μείωση φόρων, αλλά μας φέρνει έναν δικό της προϋπολογισμό, ώστε να μας πει επί της ουσίας, τι θα άλλαζε.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ψηφίζει την μη περικοπή των συντάξεων, όμως ο κ. Χατζηδάκης πριν λίγο καιρό επέπληττε τον κ. Μοσκοβισί όταν έλεγε πως μια νέα περικοπή θα οδηγούσε ακόμα περισσότερους συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση παίρνει δέκα από όλους και δίνει ένα σε μερικούς», όμως θέλει να ξεχνάει ότι το σύνολο σχεδόν των εξοντωτικών φόρων του τρίτου μνημονίου, ουσιαστικά δομήθηκαν στο δεύτερο μνημόνιο, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου».

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας επισήμανε:

«Η Ελλάδα παραμένει ασθενής.

Όμως το ίδιο δείχνει και η Ευρώπη.

Η πραγματική ανάκαμψη – και η απόσταση από έναν «κανονικό» προϋπολογισμό – είναι ακόμα μακριά.

Όμως δεν θα γίνω και συμμέτοχος της αντιπολιτευόμενης καταστροφολογίας που πλήττει ακόμα περισσότερο τη χώρα και απογοητεύει την κοινωνία.

Τα Κίτρινα Γιλέκα πιθανόν να φορεθούν και στην Ελλάδα.

Δεν θα τα φέρει η μόδα αλλά τα γεγονότα, που, είναι πολλά και πεισματάρικα για να τα αγνοήσουμε».

Ολοκληρώνοντας, την ομιλία του, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:
«Τα μικρομεσαία στρώματα, στρέφουν μαζικά την πλάτη στις παραδοσιακά κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις, και φυσικά δεν έχουν, προσβληθεί από κάποιου είδους ιδεολογικό ιό που τα ωθεί προς τα άκρα.

Η κύρια αιτία που αμφισβητούν την κατεστημένη τάξη πραγμάτων είναι ότι αυτές οι πολιτικές παρέες, Σαμαρά - Βενιζέλου, Μητσοτάκη - Γεννηματά περισσότερο ή λιγότερο ανατρέπουν τις σταθερές του βίου τους σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δυτικού Κόσμου.

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει λόγω της οικονομική κρίση, αλλά και της παγκοσμιοποίησης.
Και φυσικά ο κ. Μητσοτάκης που έχει φορέσει το κουστούμι Μακρόν… είναι ώρα να προβάρει άλλο κουστουμάκι».

Δείτε την ομιλία του Νίκου Νικολόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες