Ξεδιάντροπος Τσακαλώτος: «Δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2018

Ξεδιάντροπος Τσακαλώτος: «Δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός»


«Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση είχε σημαντικά επιτεύγματα, τόσο όσον αφορά τη μείωση της φτώχειας, όσο και για τη βελτίωση του λαϊκού εισοδήματος.

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης τόνισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη Βουλή, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία και στις προτάσεις για την οικονομία.
Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «άξιζε ο κόπος καθώς η χώρα βγήκε από τα μνημόνια» ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «πολλά προβλήματα θα βρει μπροστά της, όποια στρατηγική κι αν ακολουθήσει».

Απαντώντας στις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία χρόνια, η παιδική φτώχεια μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες, μειώθηκε ο δείκτης των ανισοτήτων, ενώ επιτεύχθηκε ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, ενώ θα αυξηθούν και τα λαϊκά εισοδήματα.

Όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, τόνισε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν επίπονες.

«Μας είπαν ότι είμαστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση και άρα είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός. Δυσκολεύτηκα τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός. Θα με ενοχλούσε αν μαζί με την διαπραγματευτική ομάδα, τον κ. Χουλιαράκη, την κ. Παπανάτσιου, τον κ. Αλεξιάδη, τον κ. Χαρίτση, κ. Λιάκο και δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων», είπε.

«Θα με ενοχλούσε αν από τους πρώτους μήνες αποφασίζαμε ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύση και ψάχναμε κάποιον τεχνοκράτη. Θα με ενοχλούσε αν μετά από 2 χρόνια ζητούσα από Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα. Για παράδειγμα λέω διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει με ΑΝ.ΕΛΛ. τη χώρα από τα μνημόνια.

»Αλλά την βγάλαμε. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τις δυσκολίες. Να είσαι σε διαπραγμάτευση και να παίζεται όχι το δικό μας μέλλον αλλά ολόκληρης κοινωνία. Είναι δύσκολο να σας πω πόση δουλειά χρειάστηκε για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων».

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε και τις συνεχείς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε τη μεσαία τάξη.

«Ποιο είναι το αφήγημα της Ν.Δ.; Ότι καταστρέψαμε τη μεσαία τάξη, ότι φτωχοποιήσαμε την κοινωνία και αυτά, ενώ ήταν στρωμένος ο δρόμος το 2014», είπε και παρουσίασε στοιχεία για τα μεσαία στρώματα, που δείχνουν ότι το 2014 μειώθηκε το εισόδημα τους σε ποσοστό 37% σε σχέση με το 2009, και στοιχεία που δείχνουν οριακές αυξήσεις την περίοδο 2014-2016.

«Οι αυξήσεις ήταν μικρές, αλλά μπορείτε να μου πείτε ποιος κατέστρεψε τη μεσαία τάξη όταν μιλάμε για μείωση 36% και 37%; Και μας λέτε ότι εμείς καταστρέψαμε τη μεσαία τάξη; Όταν εμείς τη σταθεροποιήσαμε και αυξήσαμε και λίγο το εισόδημα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες