Η Σία Αναγνωστοπούλου για την Ημέρα της Ευρώπης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 10, 2019

Η Σία Αναγνωστοπούλου για την Ημέρα της Ευρώπης


Δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Επτά δεκαετίες μετά την ιστορική διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν που έβαλε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο στην ιστορία της Ένωσής μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς, αμφισβητήσεις, ρωγμές. Παραμένει ωστόσο η πιο εμπνευσμένη απόφαση των λαών που μετά τον όλεθρο του φασισμού και του ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέλεξαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επέλθει πρόοδος, ανάπτυξη, ευημερία και ειρήνη στην ήπειρό μας.
Οι προκλήσεις είναι πολλές όπως και τα λάθη του παρελθόντος. Η τεχνοκρατική ρητορεία, η «ξύλινη» γλώσσα των ευρωπαϊκών κειμένων, οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, οι ελλείψεις σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, που αποξένωσαν μεγάλη μερίδα των πολιτών από την Ευρώπη, επιβάλλουν να επιδιώξουμε αλλαγές.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 21ου αιώνα συνεχίζουμε να αντλούμε έμπνευση από τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για διαφάνεια στους θεσμούς και τους μηχανισμούς. Αγωνιζόμαστε ώστε όπου υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα να αντιστραφεί και να δοθεί ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα προσήλωσης στις ευρωπαϊκές ιδέες με τη στάση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επισφράγισε την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος στα Βαλκάνια, δείχνει το δρόμο για την ειρηνική διευθέτηση διαφορών και την εξασφάλιση προϋποθέσεων για αρμονική συνύπαρξη των γειτονικών λαών. Αυτές οι γέφυρες συνεργασίας των Βαλκανίων είναι τρανή απόδειξη πως κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη των λαών έχουν οι ίδιοι οι πολίτες και οι ανάγκες τους.

Στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να ψηφίσουμε για το κοινό μας μέλλον, γιατί η Ευρώπη είναι το δικό μας γήπεδο και εκεί καλούμαστε όλες και όλοι να αγωνιστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες