Σ.Αναγνωστοπούλου: Αποδεικνύεται περίτρανα η υποκρισία με την επιστολή Καραμανλή (audio) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2019

Σ.Αναγνωστοπούλου: Αποδεικνύεται περίτρανα η υποκρισία με την επιστολή Καραμανλή (audio)


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε το Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

«Αποδεικνύεται περίτρανα η υποκρισία και η χειραγώγηση του ελληνικού λαού. Η ΝΔ εκμεταλλεύθηκε τα πατριωτικά αισθήματα του λαού με ένα θέμα, για το οποίο η λύση που πρότεινε – με την επιστολή Καραμανλή στον Μπους- ήταν όχι μόνο χειρότερη, κυρίως δεν υπήρχε καμία πρόταση για συνταγματικές αλλαγές και κυρίως το erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις», είπε ερωτηθείσα για την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.

Σε ερώτηση για τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της εν λόγω επιστολής και για την στάση του κ.Καραμανλή είπε: «Ο κ. Καραμανλής δεν μίλησε επί 10 χρόνια. Δεν είπε τίποτε για το έλλειμμα του 2009, δεν είπε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό όταν ο κ.Στουρνάρας έλεγε το 2009 ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς δεν θέλαμε να ανοίξουμε πόλεμο. Θέλαμε συναίνεση με όσους αντιμετώπιζαν έντιμα τα προβλήματα της χώρας.»

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της είπε ότι: «Από το 1995 (με την Ενδιάμεση Συμφωνία) η Ελλάδα ζητάει σύνθετη ονομασία, και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς ζητούσαν σύνθετη ονομασία. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή και σε αυτή βασίστηκε η κυβέρνηση. Γιατί τέτοιο μένος; Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Η γλώσσα είχε αναγνωριστεί ως μακεδονική από το 1977 στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ και για αυτό δεν έμπαινε ποτέ στις διαπραγματεύσεις».

«Όταν έχουμε προπαγάνδα πατριδοκαπηλίας που εγείρει τα πατριωτικά αισθήματα του κόσμου προς εθνικιστική κατεύθυνση, εκεί αρχίζουν να μην περνάνε τα λογικά επιχειρήματα,» σχολίασε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησαν να διοργανωθεί debate και σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να ενημερώσει. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ακούσει τουλάχιστον τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να συζητάνε τα προγράμματά τους και να αντιπαρατίθενται. Είναι θέμα ουσιαστικής δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά να χρησιμοποιήσει όλα τα τηλεοπτικά μέσα για να αναλύσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες