Αντεπίθεση Εργαζομένων : Να βάλουμε τέλος στις εργατικές δολοφονίες! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2019

Αντεπίθεση Εργαζομένων : Να βάλουμε τέλος στις εργατικές δολοφονίες!


Αγώνας παντού ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα

Πρόσφατη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ αναδεικνύει τα εγκλήματα των αφεντικών που γίνονται σε ώρα εργασίας. Συνοπτικά η έκθεση δείχνει αύξηση των εργατικών ατυχημάτων 4,5% για το 2017 σε σχέση με το 2016, όπου ανήλθαν σε 4.954, εκ των οποίων τα 3.552 αφορούσαν άνδρες και τα 1.402 γυναίκες. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα ανήλθαν σε 47, όσα είχαν καταγραφεί και το 2016. Τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα συνέβησαν σε ηλικίες από 35 έως 49 χρονών, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στους νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσον αφορά τα επαγγέλματα, στον κλάδο του Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (23,9%). Ακολούθησαν τα ατυχήματα στους κλάδους της Μεταποίησης (19%), των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (12,2%). Αντίστοιχα, τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα συνέβησαν στον κλάδο των Μεταφορών και Αποθήκευσης (21,3%) και ακολούθησαν οι κλάδοι των Κατασκευών (14,9%) και της Μεταποίησης (14,9%).

Τα νούμερα των εργατικών ατυχημάτων/δυστυχημάτων, στην πραγματικότητα εργοδοτικών εγκλήματων, το 2018 & 2019 έχουν εκτιναχθεί, παίρνοντας πλέον τις διαστάσεις κοινωνικού εγκλήματος. Ένα διαρκές μνημονιακό έγκλημα που διαπράττεται συνεχώς από την το κεφάλαιο, την ΕΕ και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, σε βάρος πλέον της ίδιας της αναπαραγωγής της εργατικής τάξης. Με την ψήφιση βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, τον δραματικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός ολοένα και πιο αυταρχικού Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και ενίσχυσε αυτή την κατάσταση, ανοίγοντας τον δρόμο για την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, ξαναπιάνοντας το νήμα των αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς. Νομός είναι το δίκιο των εργαζομένων, όχι τον πλουσίων και τον εφοπλιστών. Έχουμε την δύναμη και θα κερδίσουμε.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες