Ν. Νικολόπουλος: Να καταθέσουν όλοι όσοι ξέρουν για το σκάνδαλο της SIEMENS - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 20, 2019

Ν. Νικολόπουλος: Να καταθέσουν όλοι όσοι ξέρουν για το σκάνδαλο της SIEMENS


Με εντολή του εισαγγελέα κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, στην 23η Πταισματοδίκη Αθηνών για όσα στοιχεία και πληροφορίες συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο γύρω από το σκάνδαλο της Siemens.

Εμφανίσθηκε επίμονος και ασυμβίβαστος ο Αχαιός πολιτικός, παρότι την προηγούμενη μέρα η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των 22 εκ των 53 κατηγορουμένων και αρ’ ότι έγκριτοι νομικοί θεωρούν ότι αυτή η πολύκροτη υπόθεση, που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα οδηγείται σε πλήρες ναυάγιο. Το παράπονό του όμως δεν το απέκρυψε από τα ΜΜΕ.

«Γιατί, για να κάτσουν στο σκαμνί «οι κύριοι της Siemens» χρειάζονταν 14 ολόκληρα χρόνια;», αναρωτήθηκε μπροστά στις κάμερες και συνέχισε: «Γι αυτό το γεγονός, της λεηλασίας και της αμνήστευσης της Siemens κανένας δεν λέει στους Έλληνες κουβέντα. Όπως δεν λέει για την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως για τον Τσουκάτο. Αλήθεια τι θα πει η Δικαιοσύνη; Ότι ο Τσουκάτος πήρε και το έφαγε αυτός το 1 εκατομμύριο μάρκα; Επίσης μήπως, ο Χριστοφοράκος και οι λοιποί, μόνοι τους τα έφαγαν; Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι εμείς οι φορολογούμενοι μαζί δεν τα φάγαμε. Για να μην ξεχνιόμαστε…»

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος στην κατάθεσή του και πάντα με βάση πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε δικαστικά sites, είχε την γνώμη να ζητηθεί από τους Ευάγγελο Σέκερη, Γιάννη Ντάσκα, Παναγιώτη Αποστόλου να καταθέσουν ενόρκως τα όσα πιθανόν να γνωρίζουν για γεγονότα και πρόσωπα στην δυσώδη υπόθεση που ζημίωσε το δημόσιο και τους Έλληνες με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ «φούσκωνε» τους λογαριασμούς Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.

Εξερχόμενος από το Πταισματοδικείο ο πρώην Υπουργός δήλωσε στα ΜΜΕ τα εξής:

«Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά. Βασικοί συντελεστές της υπόθεσης, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν πολλές φορές στο δικαστήριο, όπως Ντόμπεκ, Τάτσικας, Κρέπαπας, Χαρτ, δεν κλητεύθηκαν. Έγγραφα για κατηγορουμένους που δεν είχαν σχέση με την επίδικη σύμβαση δεν αναγνώστηκαν, όπως αυτό που κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης στις 22/3/2018 και προερχόταν από τη Siemens Γερμανίας, σύμφωνα με το οποίο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος σήμερα είναι αυτός που σηκώνει την κεντρική κατηγορία, είχε απαγορεύσει να ασχοληθεί με την εν λόγω σύμβαση.

Ο χρυσοπληρωμένος πραγματογνώμονας του ΟΤΕ δεν κλήθηκε να καταθέσει για να διευκρινίσει τι εννοεί «πιθανή ζημία» και για ποιον λόγο δεν προσδιόρισε το ύψος της, θέμα καθοριστικής σημασίας για το κατηγορητήριο αφού αν δεν υπάρχει ζημία σε βάρος του ΟΤΕ, τότε δεν υπάρχει και κατηγορία. Στα έγγραφα που προσκόμισε ο Ευάγγελος Σέκερης τον περασμένο Μάρτιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες με τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρόσφατης υπόθεσης των τηλεπικοινωνιών της χώρας με και σημαντικά έγγραφα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες