Άγιοι Θεόδωροι-Εθελοντική Αιμοδοσία στις 21 Αυγούστου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2019

Άγιοι Θεόδωροι-Εθελοντική Αιμοδοσία στις 21 Αυγούστου


Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου διοργανώνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 από ώρας 4:00 μέχρι 7:00 εθελοντική αιμοδοσία στην εκκλησία Ευαγγελίστρια Αγίων Θεοδώρων. Μπορείς να επικοινωνήσεις στο 27410-68068 για να μάθεις λεπτομέρειες.

Η αιμοδοσία σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις ο ήρωας ενός συνανθρώπου σου. Μπορείς να ικανοποιήσεις ενεργές εκκλήσεις για αίμα, προκειμένου να σώσεις τους ασθενείς που χρειάζονται άμεσα μετάγγιση.

Η ιδέα να προσφέρεις αίμα μπορεί να σε φοβίζει, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού εξειδικευμένοι νοσηλευτές/τριες φροντίζουν ώστε αυτή η 20 λεπτη εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Πριν πας να δώσεις αίμα, φρόντισε για τα παρακάτω :Σιγουρέψου ότι πληροίς τα κριτήρια αποδοχής του αιμοδότη και δεν ισχύει για σένα κάποιο από τα κριτήρια αποκλεισμού .
Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 με 4 ώρες πριν δώσεις αίμα.
Την ημέρα που θα δώσεις αίμα να παίρνεις πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.

Τι θα συμβεί μόλις φτάσεις στην αιμοδοσία :
  1. Μόλις φθάσεις στο χώρο θα πρέπει να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο του αιμοδότη
  2. Αυτό συμπληρώνεται κάθε φορά που δίνεις αίμα.
  3. Μετά θα ελέγξουν την αιμοσφαιρίνη σου (με ένα μικρό τσίμπημα στο δάκτυλο).
  4. Μετά, θα ελέγξουν την πίεση και τις σφίξεις σου. Μπορεί να χρειαστεί να ερωτηθείς για μερικά πράγματα που αφορούν το ιατρικό ιστορικό σου.
  5. Εάν όλα είναι καλά, θα ξεκινήσεις να δίνεις αίμα.
  6. Στην διάρκεια της αιμοδοσίας θα ξαπλώσεις στην ειδική καρέκλα, και θα χαλαρώσεις για 10 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο θα δώσεις περίπου 450 ml αίμα –ούτε καν μισό λίτρο. Μόνο με αυτό θα έχεις καταφέρει να σώσεις τρεις ζωές.
  7. Μετά την αιμοδοσία δεν θα πρέπει να βιαστείς. Θα σου προσφερθούν φρυγανιά, τυράκια και πορτοκαλάδα. Πρέπει να βεβαιωθεί ότι αισθάνεσαι τελείως καλά πριν φύγεις.
  8. Μπορείς να ξαναδώσεις αίμα σε 90 ημέρες !
Πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά την αιμοδοσία
  • Χαλάρωσε και πιες αρκετά υγρά. Τα υγρά θα βοηθήσουν να αντικατασταθεί ο όγκος αίματος που χάθηκε. Καλό είναι την υπόλοιπη μέρα να πιεις αρκετά υγρά (όχι αλκοολούχα)
  • Κράτα τον επίδεσμο στο χέρι σου καθαρό και στεγνό για λίγη ώρα.
  • Εάν ο επίδεσμος στο χέρι σου ματώσει, σήκωσε το χέρι ψηλά και πίεσε με δύναμη μέχρι να σταματήσει το αίμα.
  • Να αποφύγεις να σηκώσεις βαριά αντικείμενα με το χέρι που έδωσες αίμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
  • Εάν αισθανθείς αδυναμία ή ζάλη, ξάπλωσε ανάσκελα και σήκωσε ψηλά τα πόδια σου.
  • Εάν σε ανησυχεί ελαφρύς πόνος στο χέρι που έδωσες αίμα ή δεις μελανιά σε αυτό το σημείο, μην ανησυχείς αλλά επικοινώνησε και ζήτα να μιλήσεις με τον υπεύθυνο ιατρό.
Η διαδικασία αναπλήρωσης του αίματος

Το σώμα σου θα αντικαταστήσει το πλάσμα (το υγρό στοιχείο του αίματος) μέσα σε 24 ώρες. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις μέρες για να αποκατασταθούν, ενώ ο σίδηρος θα έχει αναπληρωθεί μέσα σε έξι με οκτώ εβδομάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες