ΑΝΕΥ ΑΠΟΧΡΩΝΤΟΣ ΛΟΓΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ... - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2019

ΑΝΕΥ ΑΠΟΧΡΩΝΤΟΣ ΛΟΓΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ...


Του Δημήτρη Καραπατά

Όπως και στα κανονικά αεροδρόμια, έτσι και στα υδατοδρόμια, είναι υποχρεωτική η θέσπιση και η τήρηση διατάξεων και νόμων, που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των υδροπλάνων.

Γι' αυτό είναι απαραίτητη η εκτέλεση, όχι μόνο των νόμων, αλλά και όλων των συμβατικών - δηλαδή εκείνων που έχουν συμπεφωνηθεί σε μιά γραπτή σύμβαση- δεσμεύσεων.

Οι διατάξεις και οι δεσμεύσεις για τον έλεγχο ασφαλείας επι του παρόντος, ( και μέχρι νεωτέρας) εφαρμόζονται με ευθύνη του φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου.
Ειδικότερα ο έλεγχος ασφάλειας επιβατών και στα υδατοδρόμια, διενεργείται, με διέλευση από πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων (WTMD)!

Ο έλεγχος ασφάλειας χειραποσκευών διενεργείται σε όλα τα υδατοδρόμια κατ’ ελάχιστον με χρήση ακτινοσκοπικού εξοπλισμού.

Οι ανωτέρω έλεγχοι διενεργούνται παρουσία τουλάχιστον 2 ελεγκτών ασφάλειας και των δύο φύλων.

Μετά από αξιολόγηση επικινδυνότητας, κατόπιν συνεργασίας με την Ομάδα Συνεργασίας Εμπειρογνωμόνων Εκπροσώπων Φορέων Ασφάλειας (ΟΣΕΕΦΑ), δύναται να προβλέπεται η διενέργεια του ελέγχου των χειραποσκευών με εναλλακτική μέθοδο που προβλέπεται από σχετική νομοθεσία.


Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα,ως χωροθέτηση του υδάτινου πεδίου για την προσθαλάσσωση των υδροπλάνων στο Λουτράκι μας, έχει επιλέγει να γίνει η πλευρά στα βορειοδυτικά της πόλης, ενώ γραφεία θα δημιουργηθούν στους πρόποδες των Γερανείων, με την αξιοποίηση του γυάλινου κτιρίου του ΕΟΤ.


Στα σχέδια που σας παρατίθενται ευθύς αμέσως, διακρίνεται η επί τα βελτίω σχετική διαδικασία ελέγχου αποσκευών και επιβατών των υδροπλάνων!



ΥΓ Το κείμενο αυτό, είναι αφιερωμένο σε ορισμένες ξεκομμένος από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, βραχνές φωνές, που έχουν τον ρόλο πέμπτης φάλαγγας, και επιδιώκουν ακατάπαυστα να επιφέρουν στον τόπο μας την τέλεια ακινησία που μέσα της φωλιάζει ο μεγαλύτερος δογματισμός, ώστε να περάσουν και νέα φούρκα στο λαιμό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες