Δ. Καραγεωργόπουλος - Συλλογικοποιηθείτε σε συνδικάτα, συγκρουστείτε αν χρειαστεί (Βίντεο) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

Δ. Καραγεωργόπουλος - Συλλογικοποιηθείτε σε συνδικάτα, συγκρουστείτε αν χρειαστεί (Βίντεο)


Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/8) ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, όπου με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, μίλησε για τα εργασιακά, αλλά και για τη φύση των συνδικάτων. 
«Οι 3 τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση αλλάζουν ευεργετικές και προστατευτικές διατάξεις υπέρ των εργαζομένων, τις οποίες στην ουσία τις καταργεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε για ποιο λόγο είναι χρήσιμο για τον εργαζόμενο αυτό που μέχρι τώρα ίσχυε, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο «δυσκόλευε τις αυθαίρετες και εκδικητικές απολύσεις σε ένα χώρο εργασίας και έδινε την δυνατότητα στον εργαζόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια και να θεωρήσει ως άκυρη και καταχρηστική την απόλυση». «Σε περίπτωση απόλυσης δεν μπορεί κάποιος εργοδότης να γράψει κάτι αυθαίρετα σε βάρος του εργαζομένου γιατί είναι υπόλογος», συμπλήρωσε. 

Σχολίασε την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως έχει συμβεί «κατακρήμνιση δικαιωμάτων». 

Μίλησε ακόμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχέσεις που είχε δώσει όσον αφορά τα εργασιακά, λέγοντα πως «οι παρεμβάσεις ήρθαν αργά». Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένας εργαζόμενος να προστατευθεί από τυχόν αυθαιρεσίες του εργοδότη, ο κ. Καραγεωργόπουλος υποστήριξε πως «πρέπει να συλλογικοποιηθεί σε συνδικάτα». 

Παρά το γεγονός ότι τα συνδικάτα υποφέρουν από «τεράστιες παθογένειες», αυτό που προτάσσει είναι «στελεχώστε τα συνδικάτα, συγκρουστείτε αν χρειαστεί, για να αλλάξουμε μαζί τα συνδικάτα». Υποστήριξε πως «αυτό που λείπει από τη χώρα είναι οι σοβαροί επενδυτές, καθώς αυτοί θα δράσουν σε ένα πλαίσιο αναγνώρισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι στην άσκηση των καθηκόντων τους». 

Τέλος, μίλησε για το εσωτερικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποστηρίζοντας πως «τα ζητήματα εσωτερικής αυτονομίας αφορούν πρωτίστως τα συνδικάτα. Οποιαδήποτε παρέμβαση που θα πρέπει να γίνει στην εσωτερική αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να είναι προϊόν συζήτησης με τους άλλους ενδιαφερομένους».


πηγη: OneTV



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες