Λαχανοντολμάδες Με Σάλτσα Ντομάτας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019

Λαχανοντολμάδες Με Σάλτσα Ντομάτας


Υλικά για 6 άτομα

    1 μεγάλο λάχανο
    ½ κιλό κιμά
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι ρύζι
    αλάτι
    πιπέρι

Για τη σάλτσα

    2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
    ½ φλιτζάνι βούτυρο
    2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
    λίγη ζάχαρη
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

    Αφαιρείτε από το λάχανο το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
    Βράζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε μέσα το λάχανο.
    Το βράζετε για 5 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε ακόμη για 15 λεπτά στο βραστό νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα.
    Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
    Παίρνετε ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρείτε τα χοντρά σημεία, βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά κα το τυλίγετε σε ρολό χωρίς να το σφίγγετε.
    Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζετε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες.
    Ρίχνετε πάνω το χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ½ ώρα περίπου.

https://mati-gr-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες