Αντικαπνιστικός νόμος: Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι καταστηματάρχες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020

Αντικαπνιστικός νόμος: Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι καταστηματάρχες


Αντικαπνιστικός Νόμος: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, όπως έγινε γνωστό.

Αντικαπνιστικός Νόμος: Μέσω της προσφυγής, οι καταστηματάρχες ζητούν την ακύρωση της απόφασης απαγόρευσης χρήσης καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως "το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης" και κάνουν λόγο για "παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων".


Σημειώνεται πως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης έκαναν λόγο για μεγάλη μείωση τζίρου την περίοδο των γιορτών, εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, έκανε μάλιστα λόγο για μείωση 40% και απολύσεις.
Ρελάνς με.. λέσχες καπνιστών

Πάντως, το ελληνικό επιχειρηματικό... δαιμόνιο, βρήκε τρόπο να απαντήσει στην νέα απαγόρευση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, ένα από τα πιο παλιά καφέ της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε σε λέσχη για καπνιστές. Το καφέ της οδού Παπάφη 189, που λειτουργεί από το 1994, πλέον από τις 7 Ιανουαρίου μετατράπηκε στη λέσχη "Sobrero" και τα μέλη της μπορούν να καπνίσουν και να πιουν τον καφέ τους στο εσωτερικό της.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης της λέσχης, Σάββας Μαυροματίδης οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της πτώσης του τζίρου από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. "Θα ήθελα να καθησυχάσουμε τους αντικαπνιστές καθώς δεν είναι εύκολη η διαδικασία να δημιουργηθεί η λέσχη. Θεωρώ ότι μαγαζιά σε ποσοστό 20 % πανελλαδικά μπορούν να γίνουν λέσχες", επισημαίνει ο ίδιος στο thestival.gr.




flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες