Αλλαγές για τους Δήμους στην ΚΥΑ παραχώρησης παραλιών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020

Αλλαγές για τους Δήμους στην ΚΥΑ παραχώρησης παραλιών


Δύο τροποποιήσεις επήλθαν στην ΚΥΑ που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες και διαδικασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, κλπ.
Συγκεκριμένα, με νέα Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, άλλαξε η ισχύουσα (που υπενθυμίζουμε ότι είχε και προηγουμένως τροποποιηθεί ) στα εξής σημεία:

I]Κατ’ αρχάς, προστέθηκε νέα παράγραφος στο αρ.17,στο οποίο περιλαμβάνονται οι “ειδικές διατάξεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποκλειστικά για το έτος 2020, λόγω πανδημίας”.

Ορίστηκε λοιπόν ότι ειδικά για το 2020 στη περίπτωση κατά την οποία
- είτε οι ίδιοι οι Δήμοι
- είτε οι υφιστάμενες Δημοτικές Ανώνυμες Εταιρείες τους  του αρ.266 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (ν.3463/2006) στις οποίες έχουν μεταβιβάσει το δικαίωμα παραχώρησης,
χρησιμοποιούν τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους, το αντάλλαγμα υπέρ του Δημοσίου ορίζεται σε ποσοστό 10 % επί των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση των δραστηριοτήτων του σκοπού της παραχώρησης, όπως αυτά προκύπτουν από τους ισολογισμούς τους και “απαγορεύεται η καταβολή οιουδήποτε ανταλλάγματος προς τους Δήμους”.

ΙΙ] Επιπλέον, αντικαταστάθηκε το τέταρτο εδάφιο της παρ.δ’ του εν λόγω αρ.17.
Βάσει του νέου περιεχομένου του, ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του αρ.3 της ΚΥΑ, εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης σε κάθε περίπτωση στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και τον οικείο Δήμο, στην περίπτωση που η σύμβαση έχει συνταχθεί από αυτόν.
Η μη προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών εντός της άνω προθεσμίας επιφέρει τις κυρώσεις της παρ.β του αρ.15 της ΚΥΑ.

Το Φ.Ε.Κ. με τη νέα τροποποιητική Απόφαση βρίσκεται ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες