Το …φακέλωμα εμβολιασμών που καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2021

Το …φακέλωμα εμβολιασμών που καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα…


Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την οποία η Ελλάδα έχει δυστυχώς τη θλιβερή πρωτιά να τα προτείνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ένα θέμα που απ’ ότι φαίνεται έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ανά την Ευρώπη. Είναι φανερό πως υπάρχουν οι φανατικοί υποστηρικτές για κάτι τέτοιο, καθώς δεν φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαίτερα για τα ζητήματα βιοθικής που προκύπτουν ούτε και για τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, κάτι άκρως ρατσιστικό και απόλυτα αντισυνταγματικό.

Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα τι θα ισχύσει τελικά, όμως είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια «μάχη» και σε αυτό το επίπεδο με αρκετούς επιστήμονες ανά τον κόσμο να εκφράζουν τις σοβαρές τους επιφυλάξεις για μια τέτοια ενέργεια. Και είναι μια «μάχη» που θα διαρκέσει για πολύ ακόμα. Είδαμε ότι το μητρώο εμβολιασμού έχει ήδη περάσει για τα καλά στο Ισραήλ, μια χώρα που έχει υιοθετήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα νέου τύπου (mrna) εμβόλια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν και δίκιο ή κάνουν το απόλυτα σωστό. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι έχουν περίοπτες θέσεις στις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες και είναι απολύτως λογικό να υπάρχει εντός της χώρας αυτή η τάση.

Τα εμβόλια είναι γενικώς μια από τις σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Αυτό είναι δεδομένο. Το συγκεκριμένο όμως, νέας τεχνολογίας που χορηγείται πρώτη φορά σε μαζικούς εμβολιασμούς είναι πολύ λογικό να δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτηματικά για την ασφάλεια του. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται ουσιαστικά σε πειραματικό στάδιο.

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εμπεριέχει υποχρεωτικότητα. Είναι αυτή είναι άμεση, είτε όμως και έμμεση, δεν έχει σημασία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κανόνες βιοηθικής είναι κατά τέτοιων ενεργειών και είναι δεδομένο ότι αυτά τα πιστοποιητικά που οραματίζονται ορισμένοι δεν είναι εύκολο να περάσουν. Όσο και αν κάποιοι πολιτικοί έχουν βρει την διέξοδο της …ελεύθερης αγοράς και των κανόνων που θα θέσει η ίδια. Η ελεύθερη αγορά στην οποία αναφέρονται δεν είναι άλλωστε πάντα και τόσο «ελεύθερη» όσο θέλουν να την παρουσιάζουν. Πάντα υπάρχουν οι σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Καταλαβαίνετε τους συνειρμούς και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο.

Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη «απειλή». Κινδυνεύει να απεμπολήσει δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα και να γυρίσει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Και το χειρότερο είναι ότι άνθρωποι που ψηφίζονται για να εκπροσωπούν το λαό όχι απλά δεν αντιδρούν αλλά είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο να καταργηθούν και να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων βασικές αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν πολιτισμένο κόσμο…

Photo by Karolina Grabowska from Pexels


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες