Ελπίδα Ζωής.. Ιδρύθηκε το πρώτο σωματείο ανεμβολίαστων αιμοδοτών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023

Ελπίδα Ζωής.. Ιδρύθηκε το πρώτο σωματείο ανεμβολίαστων αιμοδοτών


Θα μπορούν να δίνουν «καθαρό» αίμα μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid

Σωματείο για να δίνουν «καθαρό» αίμα μόνο… ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας απέκτησε η Κομοτηνή, χωρίς φυσικά να έχει καθοριστεί ούτε η διαδικασία που μπορεί να γίνει διαλογή αίματος, ούτε να υπάρχει επιστημονική βάση για τον ισχυρισμό ότι το αίμα των ανεμβολίαστων είναι «καθαρό» και των εμβολιασμένων «προβληματικό».

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το πρώτο Δελτίο Τύπου από το Σωματείο Αιμοληπτών, Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοπεταλιοδοτών και Δωρητών Μυελού των Οστών Φυσικού Αίματος με την επωνυμία «Ελπίδα Ζωής»: «Είμαστε το 1ο νεοσύστατο σωματείο φυσικού αίματος, με έδρα την Κομοτηνή Ν. Ροδόπης. Με τον όρο “φυσικό” εννοούμε το μη επηρεασμένο αίμα από προσθήκες ουσιών που μπορεί να επηρεάσουν την σύσταση του, καθώς και την βιογεννετική ταυτότητα του χρήζοντος μεταγγίσεως αίματος. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση και η διαφύλαξη της ποιότητας του αίματος, από την λήψη του, την σωστή συντήρηση του, έως και την δωρεάν διάθεση του, σε όποιον το έχει ανάγκη».

Δίνουν μόνο ανεμβολίαστοι, παίρνουν όλοι

Στο πλαίσιο εξασφάλισης επαρκούς δημοσιότητας, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm φιλοξενήθηκε η Δέσποινα Θάνου, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει πανελλαδικά σύμφωνα με την ίδια. «Αυτό που διεκδικούμε, είναι αυτό που έχει όλος ο κόσμος, δηλαδή την πρόσβαση στο αίμα» υποστήριξε, χωρίς όμως να εξηγεί πως δεν υπάρχει πρόσβαση σε αίμα για όλους.

«Έχουμε πάρει μία απόφαση, να μην προβούμε στον εμβολιασμό (κατά του κορωνοϊού)» σημείωσε και πληροφόρησε πως «αίμα θα δίνουν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο, αλλά θα παίρνει όλος ο κόσμος, γιατί θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος έχει ανάγκη αυτό το αίμα».

Στα διαδικαστικά τώρα, η κα Θάνου προτείνει να γίνεται ξεχωριστή συλλογή του «καθαρού» αίματος ανεμβολίαστων και του αίματος εμβολιασμένων, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν αποτελούν ικανό αριθμό της ελληνικής κοινωνίας και συνειδητά δεν θέλουν να λαμβάνουν αίμα εμβολιασμένων, υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα φανούν παρενέργειες στο αίμα εμβολιασμένων: «επίσημα δεν έχει βγει εάν υπάρχουν παρενέργειες […] από εδώ και πέρα θα φανούν όλα αυτά, σύμφωνα με τα τελευταία που συμβαίνουν σίγουρα θα υπάρχουν παρενέργειες» είπε χωρίς να εξηγεί ποια είναι τα τελευταία που συμβαίνουν, πως σχετίζονται ακριβώς με τον εμβολιασμό και ποιες οι επιστημονικές βάσεις του όλου ισχυρισμού της.

Αναγνώρισε πάντως ότι η προσπάθεια τελικά μπορεί να μην τελεσφορήσει, ωστόσο μετέφερε την πεποίθησή της ότι τα μέλη του Σωματείου θα κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου οι στόχοι τους να επιτευχθούν.

Οι ισχυρισμοί της Δέσποινας Θάνου περί «καθαρότητας» αίματος είναι διαμετρικά αντίθετοι με όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες