Το Μνημόνιο διαλύει τη χώρα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016

Το Μνημόνιο διαλύει τη χώρα


Δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας δίνουν για δεύτερη ημέρα αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και το φορολογικό στον πρωτογενή τομέα.


Oι παραγωγοί βγαίνουν εκ νέου στους δρόμους, έχοντας την υποστήριξη εργατικών σωματείων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημονικών φορέων​


Έπειτα από το παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος όπου περίπου 10.000 αγρότες υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού την πομπή των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, οι παραγωγοί βγαίνουν εκ νέου σήμερα στους δρόμους, έχοντας την υποστήριξη εργατικών σωματείων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημονικών φορέων.

Στις ομιλίες που γίνονται κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις οικονομικές επιβαρύνσεις οι οποίες πλήττουν τον πρωτογενή τομέα λόγω των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση (κατάργηση φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών). Όπως υποστηρίζεται, τα μέτρα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «στήριξη της αγροτικής παραγωγής με στόχο να επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά και τις καλλιέργειες» και για «στροφή της οικονομίας προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα».

Στο πλευρό των αγροτών το ΠΑΜΕ

Ήδη, στην πλατεία Συντάγματος έφθασε λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.










Κρατώντας πανό και σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.





http://www.zougla.gr/greece/article/sto-kentro-tis-a8inas-gia-defteri-imera-i-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες