Σταυρελης: Αδιαφορο σε ποιον θα ανήκει το στρατόπεδο, το μόνο σημαντικό είναι η αξιοποιηση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2018

Σταυρελης: Αδιαφορο σε ποιον θα ανήκει το στρατόπεδο, το μόνο σημαντικό είναι η αξιοποιηση


Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε για άλλη μία φορά μεταξύ του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.

Αφορμή αυτή τη φορά το στρατόπεδο Κορίνθου και η παραχώρηση μέρους του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.


Ο Περιφερειάρχης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κόρινθο ανακοίνωσε τη συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό κ. Καμένο για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων προς την περιοχή της παλιάς πύλης προκειμένου να στεγαστούν οι διάσπαρτες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Βέβαια δεν ακούσαμε για ανταλλάγματα κλπ.


Άμεση η αντίδραση του Δημάρχου , ο οποίος θεώρησε ότι η κίνηση αυτή φέρνει πίσω τα σχέδια του Δήμου για μεμονωμένη πολεοδόμηση όλου του χώρου του στρατοπέδου.
Είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την άποψη την προσωπική αλλά συνάμα και της παράταξής μας «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».


Με αλλεπάλληλες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ζητήσει την παραχώρηση του στρατοπέδου προκειμένου να στεγαστούν:


α)οι διάσπαρτες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για τις οποίες δαπανώνται περίπου 500.000 € ετησίως

β)η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας
γ)η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου
δ)τα αμαξοστάσια του Δήμου Κορινθίων
αλλά και για να αξιοποιηθεί ο χώρος ως υπερτοπικό πάρκο αναψυχής και αθλητισμού (αξιοποίηση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου με τις υπάρχουσες κερκίδες)


Είναι αδιάφορο σε ποιόν θα ανήκει η έκταση (Δημόσιο, Περιφέρεια, Δήμος). Κανένας δεν πρόκειται να την βάλει στη τσέπη του. Αρκεί να αξιοποιηθεί.
Κατά συνέπεια δεν κατανοούμε τους λόγους διαφωνίας και επιφυλάξεων.
Επιπροσθέτως αναφέρω ότι ο Δήμος σε οποιαδήποτε πρόταση έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου έχει καθαρά γνωμοδοτικό ρόλο (γνωμοδοτική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου), όπως έγινε και με το στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. 


Η τελική απόφαση ανήκει στην αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη (εκ του νόμου) ή στον αρμόδιο Υπουργό και το Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Προεδρικό Διάταγμα) όταν βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Παράλληλα σημειώνω ότι δεν είμαι αντίθετος στη κατασκευή κτιρίου για τις Πανεπιστημιακές σχολές Κορίνθου στον ίδιο χώρο, εφόσον υπάρχει συμφωνία από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Τέλος επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά ότι ο Δήμος Κορινθίων έπρεπε και πρέπει να ζητήσει την παραχώρηση της χρήσης του χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου του στρατοπέδου, προκειμένου να τοποθετήσει συνθετικό χλοοτάπητα και να επισκευάσει τα αποδυτήρια για να χρησιμοποιηθεί από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής, που σήμερα στενάζουν από ποδοσφαιρικούς χώρους και αναγκάζονται να μετακινούνται εκτός Κορίνθου (Αρχαία Κόρινθο, Εξαμίλια, Σολομός ).


Για μας θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στη νέα Δημοτική Αρχή.



ekorinthos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες